Doe mee aan onderzoek

We financieren diverse onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker. De kennis en ervaring van (ex)borstkankerpatiënten kan van grote waarde zijn voor deze onderzoeken. Daarom zijn onderzoeksinstellingen regelmatig op zoek naar deelnemers voor diverse (nieuwe) projecten.

Moeder zijn en borstkanker krijgen
Universiteit Utrecht ontwikkelt samen met Ikazia Ziekenhuis Rotterdam een hulpmethode voor gezinnen waarvan een ouder/verzorger kanker heeft. Voor het onderzoek 'Gezin en kanker' is het van belang om een hulpmethode gezinnen te ontwikkelen die aansluit bij de vragen en behoefte van de mensen voor wie het geschreven wordt. Daarom komen ze graag in contact met gezinnen.
Lees meer over het onderzoek.

Mindfulness voor mensen met kanker
Op 17 mei 2017 start weer een training Mindfulness in het Radboudcentrum voor Mindfulness in Nijmegen. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij.
De diagnose kanker gaat vaak gepaard met veel emoties. Hoe ga je daarmee om? Deze training is een training in aandacht, gericht op het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze mindfulnesstraining leidt tot vermindering van ervaren stress (angst en somberheid) en verbetering in kwaliteit van leven en welzijn.
Aan de training zijn geen kosten verbonden met uitzondering van uw eigen risico.
Voor nadere informatie, download de folder of ga naar de website www.radboudcentrumvoormindfulness.nl

B-force
Wil je iets doen met je ervaring, meld je dan aan voor B-Force, een initiatief van Borstkankervereniging Nederland. B-force zoekt specifiek naar de ervaring van (ex)borstkankerpatiënten en iedereen die met de ziekte te maken heeft (gehad). Door je ervaring te delen, help je de borstkankerzorg te verbeteren en onderzoek te stimuleren. B-force stelt eenvoudige vragen. Kort & krachtig. Jij antwoordt en Borstkankervereniging Nederland komt gericht in actie. www.bforce.nl

CODA-studie biedt relatietherapie na kanker
De CODA-studie biedt gratis relatietherapie aan voormalig borst-, prostaat en darmkankerpatiënten en hun partner. De therapie bestaat uit maximaal twaalf sessies van 60-70 minuten en wordt aangevuld met online ondersteuning (via een smartphone, pc of tablet). De therapie wordt verzorgd door ervaren relatietherapeuten in de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Limburg en Gelderland in het kader van een onderzoek van de Open Universiteit.
De relatietherapie is gericht op meer tevredenheid in uw relatie en een betere communicatie. Ook kunnen problemen met intimiteit of seksualiteit verminderen.
- Is uw actieve behandeling voor borst-, prostaat- of darmkanker één tot vijf jaar geleden afgesloten? Immunotherapie, hormoontherapie en controles vallen niet onder de actieve behandeling.
- Was u bij de laatste controle ziektevrij?
- Zijn er moeilijkheden binnen de relatie en zijn beide partners gemotiveerd voor hulp?
Kunt u alle bovenstaande vragen met ‘Ja’ beantwoorden, dan is de CODA-studie wellicht iets voor u.
Meedoen?
Ga naar de website http://coda.ou.nl en bekijk de uitgebreide informatie over de studie. Aanmelden kan via het online ‘Antwoordformulier’. U kunt ook direct contact met de onderzoekers opnemen door een e-mail te sturen naar: coda@ou.nl. We zullen u dan nog enkele aanvullende vragen stellen om te bepalen of u in aanmerking komt voor de studie.

BOOG - Borstkanker Onderzoek Groep
Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG) is de onderzoeksgroep die zich ten doel stelt al het klinisch onderzoek betreffende borstkanker in Nederland te initiëren, te bevorderen, af te stemmen en te faciliteren. Het primaire doel is de zorg voor borstkankerpatiënten te optimaliseren.
Voor deelname aan onderzoek uitgevoerd door de Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG), zie www.kanker.nl/kankeronderzoek. Meer informatie over de BOOG lees je hier.