Cadeautjes voor de feestdagen

Cadeautjes voor de feestdagen

Geef deze feestdagen een goed cadeau. Met alle items uit onze webshop steun je vrouwen met borstkanker. Geef bijvoorbeeld de Pink Ribbon Agenda voor 2022 cadeau. Of koop de Pink Ribbon Armband. In de webshop vind je deze en nog veel meer andere cadeautjes

Naar de webshop

Help mee: start een online collecte

Help vrouwen met borstkanker en zamel online geld in. In een paar eenvoudige stappen maak je jouw persoonlijke, online collectebus. Gemakkelijk vanuit huis en op een veilige manier geld ophalen voor borstkankeronderzoek. Deel de link via social media of WhatsApp en steun vrouwen met borstkanker.

Ja, ik wil een online collectebus


Symptomen van borstkanker

Een knobbeltje in de borst is een van de meest voorkomende symptomen van borstkanker. Maar, er zijn ook andere symptomen of veranderingen die kunnen wijzen op borstkanker. 

Meer over symptomen

Chimène kreeg 3 keer borstkanker


Op 27-jarige leeftijd kreeg Chimène te horen dat ze borstkanker had. De 2e diagnose, een nieuwe tumor in dezelfde borst, volgde toen ze 34 was. “Destijds heb ik het alleen met mijn inner circle gedeeld. Ik maakte net carrière dus ik wilde dat helemaal niet delen met iedereen.”

Lees haar verhaal

Nieuws

01 okt, 2021

Aandacht voor lage gezondheidsvaardigheden bij verwijzing voor erfelijkheidsonderzoek borstkanker

Vrouwen met een lager opleidingsniveau en met een migratieachtergrond krijgen minder vaak een verwijzing voor erfelijkheidsonderzoek. Gezondheidsvaardigheden spelen daarbij een rol. Onderzoeker Jeanine van der Giessen wil erfelijkheidsonderzoek voor alle vrouwen met borstkanker toegankelijk maken. Effectief bespreken en verwijzen is daarvoor een voorwaarde. Daarom ontwikkelde en testte ze een trainingsprogramma voor oncologisch chirurgen en verpleegkundig specialisten. Daarbij hoort ook de bespreekwijzer ‘Erfelijkheidsonderzoek bij borstkanker’. Gisteren promoveerde Jeanine op dit onderzoek bij de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.
Lees meer
15 sep, 2021

Nieuwe samenwerking met BVN

Borstkankervereniging Nederland (BVN) en Pink Ribbon – onderdeel van KWF Kankerbestrijding – zijn trots op de ondertekening van de samenwerking voor in de komende vijf jaar. De krachten worden gebundeld voor een beter leven van de borstkankerpatiënt van nu en in de toekomst. KWF zal via de inkomsten van Pink Ribbon financiering verlenen aan de BVN. De basis van de samenwerking is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, waar Pink Ribbon de begunstigde van is. Beide partijen zetten zich in om dit evenement in de toekomst nog grootser te maken en hierdoor de impact voor de borstkankerpatiënt te vergroten.
Lees meer