Informatieverbetering voor jonge borstkankerpatiënten

Ontwikkeling van een informatiebrochure voor jonge vrouwen met borstkanker. Samenwerking tussen Stichting Amazones en SIG mammacare verpleegkundigen.

Jonge vrouwen met borstkanker bevinden zich in een andere levensfase dan de gemiddelde borstkankerpatiënt. Daarom krijgt deze groep vrouwen te maken met andere vragen en problemen. Denk bijvoorbeeld aan vervroegde overgang door de behandeling. Of een eventuele kinderwens die in gevaar komt. En welke impact heeft de borstkanker in een jong gezin, of voor je werk? Bovendien leidt borstkanker op jonge leeftijd ook tot andere afwegingen in de behandeling. Hoe ga je met al deze zaken om? Waar vind je antwoorden op al je vragen? Welke keuzes maak je?

Stichting Amazones ontwikkelde een brochure voor deze vrouwen, samen met SIG-mammacare, de vereniging voor borstkankerverpleegkundigen.De brochure is verkrijgbaar bij de mammacareverpleegkundige in het ziekenhuis. Om duurzaamheid te garanderen wordt de informatie ook digitaal beschikbaar gesteld op de website van Stichting Amazones: www.de-amazones.nl