OverLeven met borstkanker


Welke onderzoeken financiert Pink Ribbon?

Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel: een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt. Er zijn al meer dan 200 onderzoeken gefinancierd. Een recent gefinancierd onderzoek is: Risico, screening en behandeling van borstkanker bij vrouwen uit CHEK2 c.1100delC families in Nederland.

Doneer ook voor onderzoek


Pink Running Day 2017

Pink Running Day 2017


Zondag 11 juni was de 1e Pink Running Day! Vier hardloopwedstrijden op dezelfde dag. Heel Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen kleurden roze. Met zijn allen is er € 97.802,- voor borstkankeronderzoek opgehaald. Wil je ook in actie komen voor borstkankeronderzoek? Dat kan!

Ga naar het actieplatform


Doneer voor onderzoek

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. De behandeling van de ziekte heeft vaak ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten door bestraling en chemotherapie, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door de chemo- en/of hormoontherapie. Door onderzoek kunnen we behandelingen verbeteren en deze en andere gevolgen verminderen.

Doe een (eenmalige) donatieResultaat acties Hunkemöller 2016
Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull kreeg uit handen van Alexandra Legro, Global Marketing & Communication Director Hunkemöller een cheque van 50.000 euro overhandigd. Het bedrag is afkomstig uit alle acties die Hunkemöller in 2016 voor Pink Ribbon deed.

Lees meer

Durea wandeltocht voor pink ribbon

Durea wandeltocht
Zaterdag 24 juni is de 10e en laatste editie van de Durea wandeltocht. Loop mee met deze mooie wandeling in het gebied rond de Loonse en Drunense duinen. Kies voor een tocht van 15 of 25 kilometer.

Loop mee

actielogo pink ribbon


Kom in actie
Wil je in actie komen en geld ophalen voor borstkankeronderzoek? Op ons actieplatform vind je allerlei evenementen en acties waar je aan mee kunt doen. Of bekijk de agenda op onze homepage.

Kom in actie


Nieuws

12 jun, 2017

Bijna ton voor borstkankeronderzoek dankzij deelnemers Pink Running Day

Zondag 11 juni was het Pink Running Day. Op deze dag vonden er 4 hardloopevents plaats waarvan Pink Ribbon het goede doel was. Zowel in Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Utrecht werden er verschillende afstanden gelopen. Ruim 11.5000 dames kwamen in actie. Dankzij de inzet van al deze loopsters is er een bedrag van € 97.802,- opgehaald.
Lees meer
17 mei, 2017

Totaal lichaamsvet grotere risicofactor voor borstkanker dan buikvet

Een afname van het totale lichaamsvet heeft meer invloed op een vermindering van lichaamseigen geslachtshormonen die met borstkanker samenhangen, dan een afname van buikvet alleen. Dit onderstreept het belang van een gezond gewicht en lichamelijke activiteiten voor vrouwen met overgewicht. Dat blijkt uit onderzoek van dr. Evelyn Monninkhof, epidemioloog bij het Julius Centrum van het UMC Utrecht, onder vrouwen na de overgang.
Lees meerPinkribbon.nl gebruikt cookies:
  • om de website te analyseren en te verbeteren (Google Analytics cookie die geaggregeerde gebruiksstatistieken genereert);
  • zodat je websitepagina's via social media kunt delen (bijvoorbeeld via Facebook en Twitter);
  • zodat je op andere sites een uitnodiging kunt ontvangen om Pink Ribbon te steunen (via tracking cookies).
  • Lees hier meer over cookies

Akkoord

PINKRIBBON.nl maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website, of door op 'Akkoord' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Hier kun je meer lezen over onze cookies en hoe ze worden gebruikt.
Akkoord