Leiden Internationaal Film Festival

it jaar heeft het Leiden International Film Festival de boekverfilming 'A Monster Calls' van Independent Films geprogrammeerd. In dit visuele drama vlucht de

12-jarige Conor O’Malley (Lewis MacDougall) in zijn fantasiewereld om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Omdat zijn moeder (Felicity Jones) ernstig ziek is moet hij bij zijn kille oma (Sigourney Weaver) wonen. Op school wordt hij gepest en zijn vader (Toby Kebbell) woont duizenden kilometers bij hem vandaan. Onverwacht roept Conor de meest onwaarschijnlijke bondgenoot op: een kolossaal monster (Liam Neeson) dat hem ’s nachts bezoekt om verhalen te vertellen. Onder de wilde begeleiding van het monster begint Conor aan een reis langs moed, hoop en waarheid om zijn ultieme nachtmerrie onder ogen te komen en de realiteit te accepteren.

De film, gebaseerd op het boek van Patrick Ness, verhaalt hoe een jongen leert omgaan met de terminale ziekte van zijn moeder. Siobhan Dowd, de vrouw die oorspronkelijk met het idee voor het boek kwam, overleed aan borstkanker voor zij haar idee kon uitwerken. Patrick Ness schreef vervolgens de bestseller en zei: "She had the characters, a premise, and a beginning. What she didn't have, unfortunately, was time."
Lees hier meer over de film

De film wordt getoond op 30 oktober (11.30 uur), 2 november (19 uur) en 6 november (16.30 uur). Per verkocht kaartje wordt er € 2,- gedoneerd aan Pink Ribbon. Ook wordt voorafgaand aan de hoofdfilm de campagnefilm van Pink Ribbon getoond.

Bestel hier je kaartje: http://www.leidenfilmfestival.nl/Programma/Movie/a...


datum: 30 oktober
tijd: 00:00 uur tot 00:00 uur