Huiskamerconcert voor Pink Ribbon

Een huiskamerconcert voor Pink Ribbon
Zaterdag 12 maart was het dan eindelijk zo ver; tijd voor het derde huiskamerconcert dat we organiseerden in onze eigen huiskamer die inmiddels speciaal voor deze gelegenheid is omgedoopt tot de kleinste en gezelligste concertzaal van Gouda. Misschien wel van heel Nederland?
Deze keer kwam Pick-a-Lily bij ons optreden, een heuse band met een zomerse groovy sound. Hèt geluid om de lente officieel te verwelkomen. En dat hebben we gisteren met een volle huiskamer mogen doen. Wat was het weer top.

Wat is het toch een leuk fenomeen om je eigen huis open stellen voor familie, vrienden, bekenden maar ook onbekenden en dan samen te genieten van een intiem concert. Ook deze keer waren veel gasten er voor het eerst bij. Heel leuk om dan uit de reacties terug te krijgen dat iedereen het verrassend en zo mooi vond. En als extra bonus, ook iedere keer weer, een mooi bedrag dat we aan een goed doel mogen schenken.

Ook deze keer hadden we de artiesten uitgenodigd om met ons mee te eten, de ideale manier om met elkaar kennis te maken. Daarnaast is het optreden tenslotte in een huiskamer en daar wordt normaal gesproken ook gegeten.

Na de maaltijd was het tijd voor een soundcheck en een laatste repetitie. Dit was voor ons het moment om de tafel klaar te zetten met glazen, bekers, koffie, thee, frisdranken en wat lekkers.
Rond 20:00 uur stroomden langzaam de eerste bezoekers binnen, iedereen pakte alvast iets te drinken en zocht een plaatsje. Rond 20:30 uur waren we bijna compleet en was het tijd om iedereen welkom te heten en te vertellen waarom we dit jaar voor Pink Ribbon hebben gekozen als goed doel. Daarna was het tijd om de muziek het verdere werk te laten doen.
En dat was meer dan geslaagd. In vele talen, waaronder Zulu, werden we door Pick-a-Lily toegezongen. Wat zijn ze muzikaal zeg en wat een leuke ‘verhaaltjes’ bij de songs.
Tijdens de break en na afloop was het voor iedereen tijd om een drankje te pakken, iets te knabbelen en met elkaar te kletsen.
Nu nog nagenietend even een verslagje typen en dan genieten van de lentezon.

Dit huiskamerconcert heeft € 363,10 opgehaald.