Crush Cancer 2016 - CrossfFit Meppel

Sierk Rijkeboer, CrossFit Meppel: "Laat ik eerst vertellen waar Crush Cancer vandaan komt en waarom het ons, CrossFit Meppel, zo aan het hart gaat. Een lid van ons (Freek de Jong) is ruim 2 jaar geleden overleden aan de zeldzame vorm van kanker: rhabdomyosarcoom. Deze vorm komt eigenlijk alleen maar voor bij kleine kinderen of bij ouderen. Hij was 27.....

Samen met de familie de Jong hebben we Crush Cancer opgezet en hebben dit nu voor het derde jaar gehouden. Elk jaar komt er een ander doel en dit jaar was dat Pink Ribbon. Ook was het de eerste keer dat we er een 24 uurs fundraise van hebben gemaakt. Dit bleek een groot succes en voor herhaling vatbaar. Op zaterdag 9 april zijn we om 12:00 gestart en leden hadden de mogelijkheid om verschillende uitdagingen (challenges) aan te gaan en voor de kids was er een springkussen en konden ze zich laten schminken. We hebben 2 cateraars zover gekregen om een bar, barbeque e.d. neer te zetten waar we gebruik van konden maken. Reebok heeft ongeveer 40 paar schoenen en de wereld aan shirtjes en broekjes gesponsord om te kunnen verkopen en dit heeft toch wel het gros van het bedrag binnengehaald.
Mede door de inzet van leden van onze gym en door de sponsoring van menig bedrijf en particulier is er een super bedrag van € 9311,40 opgehaald. Het was een beladen dag met veel gelach, maar ook een traan. Volgend jaar gaan we ruim over de € 10.000,- heen met een nieuw goed doel en als officiële stichting."