Racefactory Ladies rijdt de Junk Yard Race voor Pink Ribbon

Zandvoort, donderdag 27 oktober: Snel worden de laatste stickers op de raceauto van het Racefactory ladies team geplakt. Er is gezonde spanning voelbaar want over een uur gaat de 6-uur durende Junk Yard Race op circuitpark Zandvoort van start. Het ladies team bestaat uit vier coureurs die hun ‘mannetje’ staan. Met deze race willen de dames aandacht vragen voor borstkanker.

De teammanager en eigenaar van Racefactory Pascal Paanakker heeft de auto dan ook voorzien van Pink Ribbon logo’s en QR-codes op de auto zodat mensen zelfs kunnen doneren als de raceauto in de pits staat. De keuze voor Pink Ribbon was snel gemaakt omdat de vriendin van Pascal borstkanker heeft gehad en hier gelukkig van is hersteld.
Gedurende de race moet er minimaal 12x een pitstop gemaakt worden voor bijvoorbeeld rijderswissels en tankstops. Naast hard rijden is een goede pitstop strategie erg belangrijk want dit kost veel tijd en moet, met het oog op de concurrentie, zo goed mogelijk in gepland worden.
Het werd een spannende race. Van een top 3 classificering vielen de dames door een lange tankbeurt terug naar de staart van het veld om vervolgens net geen podiumplek te halen en als vierde over de finish te rijden. De stoere dames hebben voor Pink Ribbon een bedrag van 315 euro opgehaald.