Nieuws

16 jul, 2019

Borstkankeronderzoekster en epidemioloog Marjanka Schmidt benoemd tot hoogleraar

Marjanka Schmidt, borstkankeronderzoeker en epidemioloog in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, is per 1 april 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar in Leiden. Haar leerstoel bij het Leids Universitair Medisch Centrum heet ‘Genetische epidemiologie van kanker, in het bijzonder borstkanker’.
Lees meer
15 jul, 2019

Richtlijn borstkanker vernieuwd

De borstkankerzorg in Nederland is de laatste jaren erg veranderd. De focus ligt meer op individuele behandeling en minder behandeling, als dat kan. Door deze nieuwe inzichten is op initiatief van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en het Nationaal Borstkanker Overleg Nederland (NABON) en in samenwerking met het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) de richtlijn Borstkanker vernieuwd. Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft meegewerkt aan het herzien van deze richtlijn.
Lees meer
02 jul, 2019

Nieuwe onderzoeken: okselklieruitzaaiingen en terugkeer borstkanker na hormoontherapie

Uit de opbrengsten van Pink Ribbon worden twee nieuwe projecten gefinancierd. Een onderzoek naar de behandeling van okselklieruitzaaiingen bij borstkanker. En een onderzoek met als uiteindelijk doel een bloedtest ontwikkelen die goed voorspelt of vrouwen een verhoogd risico hebben op terugkeer van borstkanker na de hormoontherapie.
Lees meer
17 jun, 2019

Opbrengst Ladiesruns 2019: meer dan 75 duizend euro

De Ladiesruns in Groningen en Rotterdam hebben samen meer dan 75 duizend euro opgeleverd. In Groningen renden de deelneemsters op zondag 9 juni ruim 12 duizend euro bij elkaar. Op zondag 16 juni kleurde Rotterdam roze. Dat leverde ruim 56 duizend euro op. We kijken terug op twee geslaagde evenementen.
Lees meer
13 mei, 2019

Inschrijving 7e Pink Walk geopend

Op zondag 6 oktober wordt voor de 7e keer de Pink Walk voor Pink Ribbon gehouden in Westerbork. Deze eerste zondag in de borstkankermaand kleurt Westerbork roze en zullen de honderden deelnemers in een grote roze slinger door het Drentse landschap wandelen. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 6, 10 of 16 kilometer. Dit jaar is er geen run. Inschrijven voor de walk is vanaf dit moment mogelijk.
Lees meer
02 mei, 2019

De Bijenkorf lanceert Moederdag parfum met opbrengst voor Pink Ribbon

Voor Moederdag lanceert de Bijenkorf de geur Eau de Mama, een ode aan mama. De geur is zo veelzijdig als een moeder: krachtig, warm, puur en elegant. Tot en met 12 mei is de geur met vele andere geuren te koop in de winkels en via deBijenkorf.nl. De opbrengst van Eau de Mama gaat naar Pink Ribbon.
Lees meer
16 apr, 2019

Boels-Dolmans steunt Pink Ribbon tijdens Amstel Gold Race

Het Boels-Dolmans Cycling Team zet zich tijdens de Amstel Gold Race op zondag 21 april in om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Het Boels-Dolmans Cycling Team, het beste dameswielerteam ter wereld, trekt zich de impact en gevolgen van deze ziekte bijzonder aan en wil haar steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek.
Lees meer
28 feb, 2019

BVN geeft webinar nieuwe ontwikkelingen borstkankerzorg

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van borstkankerzorg. Dit deelt zij graag met anderen, tijdens een interactief en gratis webinar op donderdag 7 maart. Kijkers kunnen hierin digitaal vragen stellen aan medisch specialisten en belangenbehartigers van BVN. Het webinar wordt rechtstreeks uitgezonden tussen 20.00 en 21.00, via een link waarmee kijkers zich vooraf kunnen aanmelden.
Lees meer
21 feb, 2019

Nu ook doorverwijzing protonentherapie borstkanker

Zorginstituut Nederland heeft in januari het landelijk indicatieprotocol ​protonentherapie borstkanker vastgesteld. Daarmee kunnen radiotherapeut-oncologen uit heel Nederland patiënten met borstkanker die daarvoor in aanmerking komen, doorverwijzen voor een behandeling met protonentherapie. Volgens Hans Langendijk, hoofd van het Protonentherapiecentrum van het UMCG, is dit heel goed nieuws voor deze patiëntengroep. ‘Inmiddels worden al de eerste patiënten met borstkanker in Groningen behandeld met protonentherapie.’
Lees meer
12 feb, 2019

€745.744,- dankzij deelnemers VriendenLoterij

Deelnemers die meespelen met de VriendenLoterij hebben gezorgd voor een bijdrage van €745.744,- voor Pink Ribbon. Deze bijdrage van 2018 is maandag 11 februari uitgereikt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij. Ook werd onthuld dat de VriendenLoterij, de loterij voor gezondheid en welzijn, dit jaar -dankzij de trouwe loterijdeelnemers- een recordbedrag van 61,1 miljoen euro kan verdelen onder 54 Nederlandse goede doelen (vorig jaar 58,9 miljoen euro). Dankzij de groei is het mogelijk meer organisaties te steunen.
Lees meer