Nieuws

17 dec, 2013

2 miljoen euro naar onderzoek uitzaaiing borstkanker

Karin de Visser, junior groepsleider van het Antoni van Leeuwenhoek, heeft een ERC Consolidator Grant van 2 miljoen euro toegekend gekregen voor haar onderzoek naar de rol van neutrofielen bij uitzaaiing van borstkanker. De European Research Council (ERC) geeft beurzen aan de beste onderzoekers van Europa en wil vernieuwend onderzoek stimuleren.
Lees meer
04 dec, 2013

Curves doneert ruim €26.000,-

De verschillende Curves sportscholen in Nederland hebben zich in oktober ingezet om geld op te halen voor onderzoek op het gebied van borstkanker. Dit heeft een totaalbedrag van € 26.989,02 opgeleverd. Dit geld gaat naar onderzoeken naar een gepersonaliseerde behandeling van borstkanker.
Lees meer
14 nov, 2013

Huisarts kan Achmea verzekerden doorverwijzen naar Care for cancer

Voor kankerpatiënten die verzekerd zijn bij Achmea wordt het gemakkelijker om extra begeleiding te krijgen van Care for cancer. Tot voor kort was een doorverwijzing van de specialist nodig om voor deze verzekerde zorg in aanmerking te komen. Voor Achmea verzekerden is een doorverwijzing van de huisarts nu voldoende.
Lees meer
11 nov, 2013

Mammarosa voorlichting app nu ook voor Android

In Nederland kunnen 800.000 vrouwen slecht, of zelfs helemaal niet lezen. Die vrouwen hebben geen toegang tot belangrijk informatie over borstkanker. Stichting Mammarosa zet zich in voor deze groep en ontwikkelde een informatieve app. De app is nu naast de iPhone/iPad ook beschikbaar voor Android-apparaten.
Lees meer
04 nov, 2013

Nieuw bestuur Borstkankervereniging gekozen

Zaterdag 2 november hebben de leden van de Borstkankervereniging een nieuw bestuur gekozen. Er zijn 7 nieuwe bestuursleden gekozen. Op www.borstkanker.nl vind je meer informatie over alle kandidaten.
Lees meer
28 okt, 2013

App Robbin gelanceerd

Mensen met borstkanker in de periode van diagnose en behandeling met elkaar verbinden, versterken en mentaal ondersteunen. Dat is het doel van Robbin, een nieuwe app voor tablets en smartphones. Gefinancierd door Pink Ribbon en ontwikkeld door het Trimbos-instituut. De app en is gebaseerd op de principes van mental fitness. De reacties van de eerste gebruikers zijn positief.
Lees meer
09 okt, 2013

Nieuwe uitgave 'Het Borstkanker Boek'

Zaterdag 12 oktober wordt in het NKI-AVL de geheel herziene uitgave van 'Het Borstkanker Boek' onthuld. Het boek is geschreven door dr. Hester Oldeburg, dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters en Julia van Bohemen en is gefinancierd door Pink Ribbon.
Lees meer
17 jul, 2013

Test classificeert DNA varianten erfelijke borstkanker

Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek hebben een test ontwikkeld die geschikt is voor het classificeren van onbegrepen DNA varianten in het BRCA1 gen.
Lees meer
06 jun, 2013

Bestralen okselklieren net zo veilig als operatief verwijderen

Bij patiënten met borstkanker die voor een uitzaaiing in de okselklier bestraald worden, is het risico op terugkeer van de ziekte even laag als wanneer de klier operatief verwijderd wordt.
Lees meer