Nieuws

16 dec, 2014

Opbrengst bloemenactie DEEN naar uitgezaaide borstkanker

De bloemenactie van DEEN supermarkten heeft € 9975,- opgeleverd. Directeur Leendert van Eck overhandigde gisteren de cheque aan Pink Ribbon. Het geld gaat naar het onderzoek 'Doelgerichtere combinatiebehandeling bij uitgezaaide borstkanker'. Het is de vijfde keer dat DEEN supermarkten een speciale actie organiseerde om geld op te halen voor borstkankeronderzoek.
Lees meer
16 dec, 2014

Patient advocates bezoeken borstkanker symposium San Antonio

De patient advocates van Pink Ribbon en Borstkankervereniging Nederland bezochten vorige week het San Antonio Breast Cancer Symposium. Ruim 9000 vooraanstaand experts bezoeken dit symposium waar de laatste onderzoeksresultaten worden gepresenteerd. Aan bod kwamen o.a.: immunotherapie, neoadjuvante hormoontherapie, borstreconstructie, preventie en de behandeling van voorstadia van borstkanker.
Lees meer
02 dec, 2014

Fundraising project ‘Tijd voor Onderzoek’ een succes

In maart 2014 lanceerden we de campagne ‘Tijd voor Onderzoek’ om donaties te werven voor het onderzoek 'Karakteriseren van kankercellen in het bloed'. In de campagne werd gevraagd voor financiering van de 220.700 onderzoeksminuten. Inmiddels is het benodigde geld - € 361.949 - voor alle onderzoekminuten binnen en kan dit zeer impactvolle onderzoek starten.
Lees meer
20 nov, 2014

Samenwerking Stichting Amazones en Borstkankervereniging Nederland

Stichting Amazones en Borstkankervereniging Nederland (BVN) gaan zich samen inzetten voor één platform voor jonge vrouwen met borstkanker waar betrouwbare informatie op maat, (digitaal) lotgenotencontact en belangenbehartiging samenkomen. De samenwerking moet zijn beslag krijgen in januari 2015.
Lees meer
31 okt, 2014

Sylvana uit de kleren voor Get Naked actie voor Pink Ribbon

Zondag a.s. wordt op de Affordable Art Fair bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald met de 'Get Naked' actie voor Pink Ribbon. Sylvana Simons zal het geldbedrag bekendmaken, maar niet voordat ook zij zich zonder kleren laat vereeuwigen door kunstenaar Selwyn Senatori. Onder het totaalbedrag valt ook de opbrengst van het doek dat hij maakte van Victoria Koblenko.
Lees meer
28 okt, 2014

Victoria Koblenko sluit de borstkankermaand topless af op Affordable Art Fair

Victoria Koblenko roept op, daagt uit en vraagt om een herdefiniëring van schoonheid uit naam van Stichting Pink Ribbon tijdens de ‘Get Naked, Get Free, Get Painted’ actie, onder leiding van kunstenaar Selwyn Senatori. Tijdens deze ludieke actie op de Affordable Art Fair wordt geld opgehaald voor borstkankeronderzoek.
Lees meer
16 okt, 2014

Pink Ribbon magazine - alles wat je altijd wilde weten over borstkanker

Alles wat je altijd al wilde weten maar nooit durfde te vragen over borstkanker. Realistische cijfers en harde feiten in prachtige woorden & onverbloemde beelden, waar je kippenvel van krijgt. Gemaakt met Studio Room, de vormgevers van LINDA. Het magazine is te koop in boekhandels, supermarkten en op de webshop.
Lees meer
16 okt, 2014

Vlaamse zangeres haalt geld op voor onderzoek

De Vlaamse zangeres Dana Winner, ambassadeur van Pink Ribbon Belgie, haalt met haar nummer ‘Hou vast’ geld op voor borstkankeronderzoek. Het nummer is te koop via iTunes voor € 1,29. Per download wordt er € 0,25 aan Pink Ribbon Nederland gedoneerd. De fysieke cd-single is te koop voor € 5,-, waarvan € 1,50 wordt gedoneerd.
Lees meer
13 okt, 2014

Borstkankervragen.nl wint Breast Friends Award 2014

Désirée Hairwassers heeft met Borstkankervragen.nl de door Roche Nederland in het leven geroepen Breast Friends Award 2014 gewonnen. Dat is zondag 12 oktober bekendgemaakt tijdens de slotceremonie van de A Sister’s Hope 60k Walk in Amsterdam. De website werd 2,5 jaar geleden opgericht met een aantal lotgenoten, vanuit de Stichting Borstkankeractie.
Lees meer
30 sep, 2014

Handen ineen voor onderzoek - koop de nieuwe armband

We slaan de handen ineen voor borstkankeronderzoek. Met de aankoop van deze bijzondere Pink Ribbon armband doneer je rechtstreeks € 7,26 aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.
Lees meer