Nieuws

16 dec, 2014

Opbrengst bloemenactie DEEN naar uitgezaaide borstkanker

De bloemenactie van DEEN supermarkten heeft € 9975,- opgeleverd. Directeur Leendert van Eck overhandigde gisteren de cheque aan Pink Ribbon. Het geld gaat naar het onderzoek 'Doelgerichtere combinatiebehandeling bij uitgezaaide borstkanker'. Het is de vijfde keer dat DEEN supermarkten een speciale actie organiseerde om geld op te halen voor borstkankeronderzoek.
Lees meer
19 sep, 2014

Test toont nut van moleculaire subtypering voor betere behandeling

Onderzoek onder 426 patiënten in 50 verschillende medische centra in de VS heeft aangetoond dat het bepalen van het moleculaire subtype van de borsttumor een betere leidraad vormt bij het bepalen van de behandeling ervan. De uitkomsten van deze studie zijn online gepubliceerd door het wetenschappelijke tijdschrift Annals of Surgical Oncology.
Lees meer
07 aug, 2014

Onderzoekers UMC Utrecht ontdekken nieuw borstkankergen

Vrouwen met een mutatie van het MEN1-gen hebben een hoger risico op borstkanker en de ziekte treft hen op jongere leeftijd. Dit blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht dat vandaag wordt gepubliceerd in de New England Journal of Medicine.
Lees meer
18 jul, 2014

Succes Tamoxifen vooraf voorspellen

Het borstkankermedicijn Tamoxifen redt veel vrouwen het leven. Maar ongeveer een derde van de vrouwen die het slikt krijgt toch uitzaaiingen. Vooraf voorspellen bij wie het medicijn zal werken, is erg lastig. Nieuw onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek brengt hier mogelijk verandering in.
Lees meer
27 mei, 2014

Grote voordelen lipofilling voor patiënt bij (borst)reconstructies en littekens

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en Borstkankervereniging Nederland (BVN) zijn een campagne gestart om de reconstructiemethode lipofilling toegestaan en vergoed te krijgen.
Lees meer
19 mei, 2014

Genetische typering borsttumoren betere leidraad optimale behandeling

Nieuw onderzoek met 426 patiënten in 50 verschillende medische centra in de VS heeft aangetoond dat het bepalen van het moleculaire subtype van de borsttumor een betere leidraad vormt bij de keuze van de behandeling ervan.
Lees meer
26 mrt, 2014

Relevantie MammaPrint aangetoond

Vier wetenschappelijke presentaties van internationale onderzoekers op de Europese Borstkanker Conferentie bevestigen de toegevoegde waarde van de borstkankertest MammaPrint van het Nederlandse bedrijf Agendia. Een van die studies geeft aan dat het risico op uitzaaiing van borstkanker tot 25 jaar na de diagnose kan voorspellen, veel langer dan tot nu toe werd aangenomen.
Lees meer
19 mrt, 2014

Chemo niet altijd nodig!

Een selecte groep borstkankerpatiënten kan na het verwijderen van de tumor veilig afzien van chemotherapie. Dat blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Caroline Drukker (Antoni van Leeuwenhoek). ''Hoe minder vaak we onnodige chemo moeten geven, hoe beter. Chemo kan heel wat heftige bijwerkingen hebben.''
Lees meer
12 mrt, 2014

Ruim 2 miljoen naar onderzoek en projecten

Ruim 2 miljoen euro aan donaties uit 2013 worden vandaag aan 6 wetenschappelijke onderzoeken en 4 projecten toegekend. Hiermee verwachten we voor patiënten een verschil te kunnen maken, voor hun kwaliteit van leven én hun overlevingskansen.
Lees meer
06 mrt, 2014

Ademtest vervangt mammografie!

Met een ademtest van slechts 6 minuten kan effectief worden vastgesteld of een vrouw borstkanker heeft. We zijn bijzonder verheugd over dit resultaat! En we zijn dankbaar dat we mede dankzij jullie donaties dit onderzoek hebben kunnen financieren.
Lees meer