Sylvana uit de kleren voor Get Naked actie voor Pink Ribbon

Zondag a.s. wordt op de Affordable Art Fair bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald met de 'Get Naked' actie voor Pink Ribbon. Sylvana Simons zal het geldbedrag bekendmaken, maar niet voordat ook zij zich zonder kleren laat vereeuwigen door kunstenaar Selwyn Senatori. Onder het totaalbedrag valt ook de opbrengst van het doek dat hij maakte van Victoria Koblenko.


Het portret wordt als veilingobject aangeboden op de Affordable Art Fair, met een startbedrag van € 800,-. Wil je een bieding uitbrengen? Dat kan op de Affordable Art Fair, of laat het ons weten via Twitter.

Een naaktportret in ruil voor een donatie aan borstkankeronderzoek is nog mogelijk tot en met zaterdag. Zondag 2 november is de ruimte openbaar voor bezichtiging.(Op de tekensessie van Sylvana Simons na uiteraard.)

Met de opbrengsten van deze actie wordt het onderzoek naar persoonlijke behandeling van Dr. Jelle Wesseling (Antoni van Leeuwenhoek) mede gefinancierd. Dit retrospectieve onderzoek ‘Afwachten soms beter bij voorstadium borstkanker?’ hoopt onnodige onrust, ingrijpende operaties en nadelige bijwerkingen te voorkomen door betere diagnostiek te ontwikkelen voor mensen die de diagnose DCIS (voorstadium van borstkanker) krijgen.