Samenwerking Stichting Amazones en Borstkankervereniging Nederland

Stichting Amazones en Borstkankervereniging Nederland (BVN) gaan zich samen inzetten voor één platform voor jonge vrouwen met borstkanker waar betrouwbare informatie op maat, (digitaal) lotgenotencontact en belangenbehartiging samenkomen. De samenwerking moet zijn beslag krijgen in januari 2015.


Stichting Amazones ontwikkelde de afgelopen tien jaar een succesvol online platform voor jonge vrouwen met borstkanker: www.de-amazones.nl. De website biedt gerichte informatie en is sterk interactief. De aanhoudende groei (momenteel 30 à 40.000 unieke bezoekers per maand) vraagt om nieuwe stappen. Om het platform te kunnen blijven ontwikkelen is de stichting op zoek gegaan naar samenwerking en structurele ondersteuning van de werkzaamheden die door vrijwilligers worden gedaan.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is sterk in voorlichting en belangenbehartiging en vertegenwoordigt op vele plaatsen de mensen met (ooit) borstkanker en/of erfelijk belasten. BVN verstrekt actuele informatie via haar websites en het blad B. Met de Monitor Borstkankerzorg, enquêtetool B-force en patiëntenserie B-bewust zet de patiëntenvereniging zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven, kwaliteit van (borstkanker)zorg en eigen regie. Ook bevordert zij het (regionaal) lotgenotencontact via B-actief. BVN wil dit aanbod meer op maat maken voor jonge vrouwen met borstkanker.

BVN en Stichting Amazones bundelen daarom per 1 februari 2015 hun krachten. Stichting Amazones gaat dan verder onder de vlag van BVN als ‘commissie Amazones’, die zich zal inzetten voor belangenbehartiging, informatie en lotgenotencontact voor jonge vrouwen. De website van de Amazones blijft daarbij centrale ontmoetingsplek en vraagbaak. In de nieuwe samenwerking kunnen vrouwen er hun verhaal delen én input leveren aan de commissie over thema’s die zij belangrijk vinden.

Na een eerdere periode van verkenning, zal de samenwerking in de komende maanden concreet vorm krijgen. Dit traject wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van KWF Kankerbestrijding. De vernieuwbouw van de website www.de-amazones.nl wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Pink Ribbon.


Lees meer over het werk van Borstkankervereniging Nederland.