Fundraising project ‘Tijd voor Onderzoek’ een succes

In maart 2014 lanceerden we de campagne ‘Tijd voor Onderzoek’ om donaties te werven voor het onderzoek 'Karakteriseren van kankercellen in het bloed'. In de campagne werd gevraagd voor financiering van de 220.700 onderzoeksminuten. Inmiddels is het benodigde geld - € 361.949 - voor alle onderzoekminuten binnen en kan dit zeer impactvolle onderzoek starten.


Het onderzoek van Prof. Sleijfer van Erasmus MC en Prof. de Vries van UMC Groningen is als zeer innovatief en met een grote impact voor borstkankerpatiënten beoordeeld door de Wetenschappelijke Advies Raad en Patiënten Advies Raad van Pink Ribbon én door internationale referenten die worden betrokken bij het toekenningproces. Door het karakteriseren van circulerende kankercellen in het bloed van patiënten met uitgezaaide borstkanker worden diagnostiek, behandeling en prognose verbeterd. Indien de methode die wordt onderzocht gebruikt kan worden, dan is dit een patiëntvriendelijkere, makkelijkere, stralingsvrije en goedkopere methode dan de andere ‘standaard’ methodes. Dit zou betekenen dat artsen hun patiënten niet meer aan vervelende onderzoeken hoeven te onderwerpen en dat ze een betere behandeling op maat kunnen voorschrijven.
Dankzij de opbrengst van ‘Tijd voor Onderzoek’ kan dit belangrijke onderzoek worden gestart.