Nieuws

15 dec, 2015

Borstsparend opereren en bestralen beter dan amputeren?

Is borstsparend opereren en bestralen beter dan amputeren? Hiervoor is vandaag veel media aandacht. Dit onderzoek brengt veel vragen met zich mee. Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft een Vraag & Antwoord geschreven. Klik verder voor meer informatie.
Lees meer
14 dec, 2015

Pink Ribbon neemt afstand van Bikinirecord

We zijn geschrokken van het aantal reacties, en de heftigheid ervan, rondom enkele acties voor het Bikinirecord 2016. We merken dat een groep patiënten dergelijke actie(s) als zeer kwetsend ervaart. Pink Ribbon is de ontvanger van de opbrengst van deze actie. Maar, het is nooit onze bedoeling om aan acties gelieerd te zijn waarbij groepen zich gekwetst voelen. Daarom nemen we afstand van de actie Bikinirecord 2016. We hebben gesproken met de organisatie, en Bikinirecord wil uiteraard ook geen mensen kwetsen met hun actie.
Lees meer
14 dec, 2015

Dirk statiegeldactie levert ruim 32 duizend euro op

Klanten van supermarktketen Dirk hebben van begin oktober tot eind november vele statiegeldbonnen gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon. Op deze manier kon Dirk een cheque van € 32.410,98 overhandigen waarmee meer onderzoek op het gebied van borstkanker kan worden gerealiseerd.
Lees meer
09 dec, 2015

VriendenLoterij vervult hartenwens van Peter uit Hendrik-Ido-Ambacht

Een grote verrassing voor Peter Overduin uit Hendrik-Ido-Ambacht van de VriendenLoterij. Stichting Pink Ribbon deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een bijdrage voor een concert in het Dolfinarium.
Lees meer
04 dec, 2015

Ongelijkheid bij behandeling uitgezaaide borstkanker

​Borstkankervereniging Nederland (BVN) signaleert ongelijkheid bij het verstrekken van pertuzumab (Perjeta®) aan patiënten met uitgezaaide borstkanker. Dit blijkt uit navraag van de declaratiegegevens uit 2014 van de zorgverzekeraars.
Lees meer
04 dec, 2015

Aftrap Bikinirecord 2016

​Net als in 2015 wordt er ook in het komende jaar een Guiness World Record poging gedaan om zoveel mogelijk vrouwen in bikini op de foto te zetten. De organisatie wil met deze actie geld ophalen om onderzoek op het gebied van borstkanker te financieren. De aftrap is vanavond in het Telstar Stadion tijdens een voetbalwedstrijd uit de Jupiler League.
Lees meer
11 nov, 2015

Europese actie tegen borstkanker van start in bouwput Noord/Zuidlijn

Met de symbolische overhandiging van een nieuw soort damesveiligheidsschoenen aan drie werkneemsters van de Noord/Zuidlijn, ging vanochtend op het perron van toekomstig metrostation Amsterdam Centraal een Europese actie tegen borstkanker van start.
Lees meer
06 okt, 2015

Aftrap landelijke statiegeldactie Dirk van den Broek

Gistermiddag is het Dirk-filiaal Bolnes in Ridderkerk de aftrap gegeven voor de statiegeldactie voor Stichting Pink Ribbon. Froukje Sierksma van Stichting Pink Ribbon deponeerde de eerste bon in de speciale actie-bus. Daarmee is officieel de statiegeldactie voor Stichting Pink Ribbon van start gegaan.
Lees meer
02 okt, 2015

Kick-off borstkankermaand met illuminatie huis burgemeester Amsterdam

Gisteravond is de borstkankerrmaand in Nederland ingeluid middels het in het roze uitlichten van de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Dit als onderdeel van het wereldwijde Global Landmarks Illumination Initiative van The Estée Lauder Companies. Doel van dit initiatief: meer bewustwording rondom borstgezondheid creëren.
Lees meer
01 okt, 2015

Mammateam Borstkankercentrum Maastricht UMC+ wint Gouden Borstbeeld

Het mammateam van het Borstkankercentrum van het Maastricht UMC+ heeft vandaag het Gouden Borstbeeld van Libelle in ontvangst mogen nemen. Het tijdschrift reikt de prijs jaarlijks uit als aanmoediging voor een persoon of instelling met bijzondere verdiensten in de borstkankerzorg.
Lees meer