Nieuws

15 dec, 2015

Borstsparend opereren en bestralen beter dan amputeren?

Is borstsparend opereren en bestralen beter dan amputeren? Hiervoor is vandaag veel media aandacht. Dit onderzoek brengt veel vragen met zich mee. Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft een Vraag & Antwoord geschreven. Klik verder voor meer informatie.
Lees meer
14 dec, 2015

Pink Ribbon neemt afstand van Bikinirecord

We zijn geschrokken van het aantal reacties, en de heftigheid ervan, rondom enkele acties voor het Bikinirecord 2016. We merken dat een groep patiënten dergelijke actie(s) als zeer kwetsend ervaart. Pink Ribbon is de ontvanger van de opbrengst van deze actie. Maar, het is nooit onze bedoeling om aan acties gelieerd te zijn waarbij groepen zich gekwetst voelen. Daarom nemen we afstand van de actie Bikinirecord 2016. We hebben gesproken met de organisatie, en Bikinirecord wil uiteraard ook geen mensen kwetsen met hun actie.
Lees meer
14 dec, 2015

Dirk statiegeldactie levert ruim 32 duizend euro op

Klanten van supermarktketen Dirk hebben van begin oktober tot eind november vele statiegeldbonnen gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon. Op deze manier kon Dirk een cheque van € 32.410,98 overhandigen waarmee meer onderzoek op het gebied van borstkanker kan worden gerealiseerd.
Lees meer
04 dec, 2015

Ongelijkheid bij behandeling uitgezaaide borstkanker

​Borstkankervereniging Nederland (BVN) signaleert ongelijkheid bij het verstrekken van pertuzumab (Perjeta®) aan patiënten met uitgezaaide borstkanker. Dit blijkt uit navraag van de declaratiegegevens uit 2014 van de zorgverzekeraars.
Lees meer
02 okt, 2015

Kick-off borstkankermaand met illuminatie huis burgemeester Amsterdam

Gisteravond is de borstkankerrmaand in Nederland ingeluid middels het in het roze uitlichten van de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Dit als onderdeel van het wereldwijde Global Landmarks Illumination Initiative van The Estée Lauder Companies. Doel van dit initiatief: meer bewustwording rondom borstgezondheid creëren.
Lees meer
01 okt, 2015

Mammateam Borstkankercentrum Maastricht UMC+ wint Gouden Borstbeeld

Het mammateam van het Borstkankercentrum van het Maastricht UMC+ heeft vandaag het Gouden Borstbeeld van Libelle in ontvangst mogen nemen. Het tijdschrift reikt de prijs jaarlijks uit als aanmoediging voor een persoon of instelling met bijzondere verdiensten in de borstkankerzorg.
Lees meer
04 sep, 2015

Pink Ribbon grootste financier DCIS onderzoek

Pink Ribbon schenkt extra geld voor het DCIS-onderzoek van patholoog Jelle Wesseling van het Antoni van Leeuwenhoek. Hiermee is Pink Ribbon de belangrijkste financier van dit grote onderzoeksproject naar het voorstadium borstkanker.
Lees meer
14 jul, 2015

Sneller emotioneel herstel met zelfhulpwebsite Radboudumc

Vrouwen die na de behandeling van borstkanker het door Pink Ribbon gefinancierde online zelfhulpprogramma 'Op adem na borstkanker' gebruiken, kunnen sneller omgaan met de emotionele problemen waar ze tegenaan lopen. Dat blijkt uit onderzoek van Sanne van den Berg en collega’s van het Radboudumc dat is gepubliceerd in het Journal of Clinical Oncology.
Lees meer
04 jun, 2015

Meer aandacht voor seksualiteit bij borstkankerpatiënten

​De mammapolikliniek van Isala Oncologisch centrum ontwikkelde, dankzij een subsidie van Pink Ribbon, een methode om seksualiteit bij borstkankerpatiënten makkelijker bespreekbaar te maken.
Lees meer
23 apr, 2015

Nieuw interactieve keuzehulp wel of niet borstsparend opereren

Het Maastricht UMC+ lanceert vandaag, gefinancierd door Pink Ribbon, een interactieve keuzehulp om borstkankerpatiënten te helpen bij het maken van een keuze tussen wel of niet borstsparend opereren.
Lees meer