Aftrap landelijke statiegeldactie Dirk van den Broek

Gistermiddag is het Dirk-filiaal Bolnes in Ridderkerk de aftrap gegeven voor de statiegeldactie voor Stichting Pink Ribbon. Froukje Sierksma van Stichting Pink Ribbon deponeerde de eerste bon in de speciale actie-bus. Daarmee is officieel de statiegeldactie voor Stichting Pink Ribbon van start gegaan.


Voor het derde jaar op rij biedt Dirk van den Broek zijn klanten in de maand oktober – de internationale borstkankermaand – de gelegenheid om hun statiegeldbon te schenken aan Stichting Pink Ribbon.
Iris Reurings, supermarktmanager Dirk van den Broek Bolnes: “Aangezien het internationale borstkankermaand is wil ook Dirk van den Broek graag haar steentje bijdragen door in alle filialen een statiegeldactie te houden. Ik ben trots dat de actie in dit filiaal officieel geopend mocht worden.”

Pink Ribbon is wederom blij met de actie. Froukje Sierksma, fondsenwerving bij Pink Ribbon: “De opbrengst van de statiegeld actie van Dirk komt ten goede aan nieuwe onderzoeken en projecten voor jonge vrouwen met borstkanker. Dat is het thema van de borstkankermaand. Al het geld dat wordt ingezameld, gaat naar nieuwe onderzoeken en projecten voor deze specifieke groep vrouwen.”

De actie loopt tot 28 november. Daarna wordt bekend gemaakt wat de opbrengst is. Begin 2016 maakt Pink Ribbon bekend welke nieuwe onderzoeken en projecten er o.a. met de bijdrage van de klanten van Dirk wordt gefinancierd.