Aftrap Bikinirecord 2016

​Net als in 2015 wordt er ook in het komende jaar een Guiness World Record poging gedaan om zoveel mogelijk vrouwen in bikini op de foto te zetten. De organisatie wil met deze actie geld ophalen om onderzoek op het gebied van borstkanker te financieren. De aftrap is vanavond in het Telstar Stadion tijdens een voetbalwedstrijd uit de Jupiler League.


De recordpoging is in 2015 niet gehaald, er waren ruim 1800 vrouwen aanwezig,
waar er 4000 nodig waren. Wel is er toen rond de 10 duizend euro opgehaald voor Pink Ribbon. Alle organisatoren hebben in hun leven te maken (gehad) met borstkanker. Met deze recordpoging willen ze meer onderzoek mogelijk maken. Ook willen ze benadrukken dat iedere vrouw mooi is zoals ze is.
De recordpoging is op 6 mei 2016. Inschrijven kan vanaf 2 januari.

De organisatoren hebben allemaal een achtergrond/geschiedenis met borstkanker. Dat is ook te zien in dit filmpje van de recordpoging van 2015: