VriendenLoterij vervult hartenwens van Peter uit Hendrik-Ido-Ambacht

Een grote verrassing voor Peter Overduin uit Hendrik-Ido-Ambacht van de VriendenLoterij. Stichting Pink Ribbon deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een bijdrage voor een concert in het Dolfinarium.


Froukje Sierksma (Stichting Pink Ribbon): “De vrouw van Peter kreeg op haar 33ste borstkanker. Tien jaar later bleek de kanker terug en uitgezaaid. De tumor zit er nu nog steeds, maar gelukkig is de situatie stabiel. Peter is dirigent en in het afgelopen jaar heeft hij samen met de twee koren die hij leidt, talloze concerten gegeven waarvan de opbrengst gaat naar onderzoek naar uitgezaaide borstkanker. Het slotconcert uit de reeks willen ze geven in het Dolfinarium. We zijn erg blij dat we dankzij het VriendenFonds hen met de laatste bijdrage hiervoor kunnen verrassen!”

Peter Overduin: “Tot mijn grote verbazing heb ik een cheque gekregen via het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Hiermee gaan we een gedeelte van de kosten betalen van het nieuwjaarsconcert. Want, hoe meer kosten we gesponsord krijgen, hoe meer opbrengst voor onderzoek op het gebied van borstkanker Deze cheque helpt daarbij! Wij, Stichting Inspire2LiveMusic, zijn hier erg blij mee. Heel hartelijk dank!”

Gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen – die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten - kunnen twee keer per jaar een aanvraag doen bij het VriendenFonds van de Loterij om een betrokkene een steuntje in de rug te geven. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een bijdrage om de hartenwens van deze persoon en/of stichting te realiseren.