Dirk statiegeldactie levert ruim 32 duizend euro op

Klanten van supermarktketen Dirk hebben van begin oktober tot eind november vele statiegeldbonnen gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon. Op deze manier kon Dirk een cheque van € 32.410,98 overhandigen waarmee meer onderzoek op het gebied van borstkanker kan worden gerealiseerd.


Dirk hield voor het derde jaar op rij de inzamelingsactie voor Pink Ribbon. In 2013 leverde het ruim 16.000 euro op, en in 2014 werd door de klanten van Dirk ruim 29.000 euro gedoneerd. Op maandag 14 december mocht Froukje Sierksma, Fondsenwerver Pink Ribbon, de cheque in ontvangst nemen uit handen van Tara van Klooster, goede doelen coördinator bij Dirk van den Broek.

Froukje Sierksma: “Wederom een fantastische cheque! Iedereen die heeft meegeholpen om dit bedrag te realiseren, dankjewel! Meer onderzoek op het gebied van borstkanker is nog steeds nodig, en met deze bijdrage gaan we dat realiseren. Ook Dirk zijn we dankbaar, omdat we ook dit jaar weer de mogelijkheid hebben gekregen om in al de supermarkten aandacht – en donaties – te vragen voor borstkanker.”

Onderzoek
De donatie wordt gebruikt om nieuwe onderzoeken en projecten te financieren. Op dit moment worden ingediende onderzoeksvoorstellen beoordeeld op de inhoud. In het eerste kwartaal van 2016 wordt bekend welke nieuwe onderzoeken en projecten er o.a. met deze donatie gaan worden gefinancierd.

Dirk
Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 106 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Dirk winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.
De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen.
Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.