Pink Ribbon neemt afstand van Bikinirecord

We zijn geschrokken van het aantal reacties, en de heftigheid ervan, rondom enkele acties voor het Bikinirecord 2016. We merken dat een groep patiƫnten dergelijke actie(s) als zeer kwetsend ervaart. Pink Ribbon is de ontvanger van de opbrengst van deze actie. Maar, het is nooit onze bedoeling om aan acties gelieerd te zijn waarbij groepen zich gekwetst voelen. Daarom nemen we afstand van de actie Bikinirecord 2016. We hebben gesproken met de organisatie, en Bikinirecord wil uiteraard ook geen mensen kwetsen met hun actie.


Het Bikinirecord is een actie waarbij een zo groot mogelijke groep vrouwen in bikini zich laat fotograferen vanuit de lucht, om zo in het Guiness Book of Records te komen. Het
credo van de organisatie is: Iedere vrouw is mooi zoals ze is.