Nieuws

21 dec, 2016

Nieuwe techniek spaart lymfeklieren bij borstkankerpatiënten

Met behulp van een nieuwe techniek, axillary reserve mapping (ARM,) kan de lymfedrainage van de arm in kaart worden gebracht. Hierdoor kunnen lymfeklieren in de oksel worden gespaard en bestaat er mogelijk minder kans op lymfe-oedeem na een operatie. Dit concludeert Maarten Beek (chirurg in opleiding) in zijn proefschrift. Het onderzoek is mede-gefinancierd door Pink Ribbon. Dokter Beek deed de afgelopen drie jaar onderzoek naar deze techniek vanuit het Amphia ziekenhuis in samenwerking met andere ziekenhuizen in Nederland*. Hij promoveert op 21 december 2016 aan de Universiteit Maastricht.
Lees meer
20 dec, 2016

Dirk-klanten doneren € 30.243,90 aan Pink Ribbon

Klanten van supermarktketen Dirk hebben van begin oktober tot begin december vele statiegeldbonnen gedoneerd aan Pink Ribbon. Hierdoor kon er vandaag in de nieuwste vestiging – Dirk Floriande in Hoofddorp - een cheque van € 30.243,90 worden overhandigd. Met dit bedrag steunt Pink Ribbon onderzoek op het gebied van borstkanker.
Lees meer
16 dec, 2016

Lipofilling wordt vergoed dankzij lobby Borstkankervereniging Nederland

Er is goed nieuws voor borstkankerpatiënten. Vanaf nu wordt Autologe Vet Transplantatie (AFT) oftewel lipofilling bij borstreconstructie vergoed. Borstkankervereniging Nederland heeft zich, in goede samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), twee jaar lang hard gemaakt voor het vergoeden van deze techniek die voor vele vrouwen een waardevolle uitkomst biedt.
Lees meer
06 dec, 2016

​San Antonio borstkankercongres

Deze week is er een borstkankercongres in San Antonio, Verenigde Staten. Tijdens dit symposium wordt de laatste stand van zaken gepresenteerd over de biologie, oorzaak, preventie, diagnose en behandeling van borstkanker. Drie patient advocates van Borstkankervereniging Nederland zullen het symposium bijwonen.
Lees meer
12 nov, 2016

Bakactie Pink Ribbon groot succes: Voor € 13.144,- roze koekjes verkocht!

Baksters en bakkers in het hele land doken de afgelopen weken voor Pink Ribbon de keuken in. Hun roze cupcakes, koekjes en biscuits in alle soorten, maten en smaken leverden maar liefst € 13.144,- op! Zaterdag 12 november, tijdens het culinaire event De Tasty, overhandigden initiatiefnemer KitchenAid en Laura’s Bakery de cheque aan Stichting Pink Ribbon.
Lees meer
01 nov, 2016

VriendenLoterij verlengt structurele steun Pink Ribbon

Pink Ribbon is blij met de recente verlenging van de steun van de VriendenLoterij. Sinds 2009 ontvangt Stichting Pink Ribbon een bijdrage van de VriendenLoterij. Recentelijk is deze steun met vijf jaar verlengd. Dit garandeert een donatie van € 200.000,- per jaar. Jaarlijks komt daar nog een bedrag bij van het aantal deelnemers dat geoormerkt voor Pink Ribbon meespeelt met de VriendenLoterij. Met de bijdrage hebben we al verschillende impactvolle onderzoeken en projecten kunnen financieren.
Lees meer
27 okt, 2016

Pink Ribbon en KWF bundelen krachten

De stichtingen Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding voegen vanaf vandaag de bedrijfsvoering samen met als doel een substantiële groei van inkomsten te realiseren voor borstkankeronderzoek. Het merk en de identiteit van Pink Ribbon blijven in deze samenwerking behouden. Door het combineren van kennis en een aantal organisatieactiviteiten te integreren, zoals de beoordeling van wetenschappelijk onderzoek en aanvragen voor projecten maar ook huisvesting en inzet van leveranciers etc. ontstaan er meer mogelijkheden om te investeren in fondsenwervende activiteiten. Marc Albert, directeur Pink Ribbon vindt het een belangrijke stap voor fondsenwerving: “KWF is door haar expertise en omvang de meest logische samenwerkingspartner om de inkomsten te maximaliseren en daarmee meer te kunnen betekenen voor mensen met borstkanker.”
Lees meer
21 okt, 2016

Borstkankervereniging Nederland & Karify biedt ‘Op adem na borstkanker’ aan

Het online zelfhulpprogramma ‘Op adem na borstkanker’ - gefinancierd door Pink Ribbon - zal vanaf 1 januari 2017 als pilot voor een jaar aangeboden worden via Borstkankervereniging Nederland en het online gezondheidsplatform Karify. Het Radboudumc blijft inhoudelijk verantwoordelijk. Zorgverzekeraar CZ vergoedt deze online zorg. Het programma werd opgezet in het Radboudumc door psycholoog en onderzoeker Sanne van den Berg. Zij promoveert 24 oktober op haar promotieonderzoek naar de werking van het zelfhulpprogramma. In het eerste jaar na de behandeling van borstkanker hebben vrouwen veel vragen over lichamelijk en emotioneel herstel. Voor deze vragen ontbreekt vaak laagdrempelige nazorg. Daarom startte Van den Berg deze studie.
Lees meer
26 sep, 2016

Startsein borstkankermaand met onthulling Pink Ribbon Magazine

Maandagmiddag 26 september is in het Amsterdamse Lloyd Hotel het startsein voor Oktober Borstkankermaand gegeven. Het nieuwe campagnethema is geïntroduceerd (OverLeven met borstkanker). Met de nieuwe campagne wil Pink Ribbon aandacht vragen voor een maatschappelijk en persoonlijk probleem dat tot nu toe onderbelicht is gebleven: het feit dat het leven voor borstkankerpatiënten en hun omgeving na de behandeling vaak dramatisch verandert. Ook is Pink Ribbon Magazine 2016 officieel onthuld en is de nieuwe Pink Ribbon Armband gelanceerd.
Lees meer
26 sep, 2016

BVN pleit voor betere voorlichting over risico's siliconen implantaten (borstreconstructie)

Het programma Nieuwsuur besteedde zondag 25 september opnieuw aandacht aan het gebrek van goede voorlichting over siliconen prothesen. Borstkankervereniging Nederland (BVN) is geschrokken van de reacties van patiënten op de uitzending van de week daarvoor over de "veiligheid van siliconen prothesen".
Lees meer