Donatie van € 781.288,- ontvangen van VriendenLoterij

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij heeft Pink Ribbon gisteren op het Goed Geld Gala een cheque t.w.v. € 781.288,- ontvangen.


v.l.n.r. Anja Scheltens (Hoofd Marketing & Communicatie Pink Ribbon), Marieke van Schaik (Managing Director VriendenLoterij) Carolina Pruis (directeur Pink Ribbon) en Tanja Keijzer (Hoofd Doelbestedingen Pink Ribbon).
Fotografie: Roy Beusker Fotografie

Recordbedrag voor gezondheid en welzijn
Tijdens het Goed Geld Gala werd onthuld dat er in 2016 een recordbedrag van ruim 52,9 miljoen euro gaat naar maatschappelijke initiatieven (goede doelen, (sport)clubs en verenigingen) die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven. En dat allemaal dankzij de VriendenLoterij-deelnemers van wie iedere maand de helft van de inleg naar goede doelen gaat.

Een overzicht van alle VriendenLoterij-schenkingen vind je op www.vriendenloterij.nl.

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.Deelnemers van de loterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 49 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 730 miljoen euro aan goede doelen geschonken.