VriendenLoterij vervult Hartenwens Manon uit Almelo

Manon Voort, vrijwilliger bij Pink Ribbon, is door het VriendenFonds van de VriendenLoterij verrast met een dinerarrangement bij sterren restaurant De Librije in Zwolle. Manon is 29 jaar en net klaar met de behandelingen van de tweede keer borstkanker. Haar kracht zet ze ook in als vrijwilliger voor Pink Ribbon. Dat verdient een waardering.


Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Manon Voort uit Almelo. Stichting Pink Ribbon, waar Manon vrijwilliger is, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een dinerarrangement bij drie sterren restaurant De Librije in Zwolle.
Froukje Sierksma, fondsenwerver bij Pink Ribbon: “Manon is 29 jaar en net klaar met de behandelingen voor de tweede keer borstkanker in haar leven. Vlak nadat haar moeder overleed kreeg ze zelf de diagnose. Door de impact van de ziekte heeft zij een totaal ander leven dan andere vrouwen van haar leeftijd. Ook haar kinderwens kan door de ziekte niet meer in vervulling gaan. Maar, Manon is ook heel sterk. Zij zet haar kracht in als vrijwilliger van Pink Ribbon. Zo deelt zij openlijk haar verhaal en laat zij andere mensen zien wat de impact is van borstkanker. Dankzij het VriendenFonds kunnen we haar nu verrassen met een heerlijke avond uit.”Manon Voort: “Laatst had ik het met mijn man Ronald over onze bucketlist. Dineren bij De Librije staat daar ook op. Echt geweldig dat deze wens nu in vervulling gaat!”
Naast Manon zet ook haar man Ronald zich in voor borstkankerpatiënten. Op 17 april liep hij de marathon van Enschede om geld op te halen voor de Stichting. Uitgeput en met heel veel pijn haalde hij de finish. Speciaal voor Manon natuurlijk. Zijn verhalen zijn na te lezen op het blog van Pink Ribbon.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds