Nieuws

10 nov, 2017

Bloemenactie Albert Heijn zeer succesvol

Donderdag 9 november is in de Albert Heijn Soendaplein in Haarlem de opbrengst van de bloemenactie van dit jaar bekend gemaakt. Marit van Egmond, Commercieel Directeur Albert Heijn, overhandigde een cheque van ruim anderhalve ton (!) aan Jan Willem Forch, manager Werving Pink Ribbon. Het was de 3e keer dat deze actie is opgezet. Tijdens de borstkankermaand verkocht Albert Heijn – in samenwerking met bloemenleverancier Bloom – speciale boeketten voor Pink Ribbon. Per verkocht boeket werd er € 2,50 gedoneerd aan borstkankeronderzoek.
Lees meer
09 nov, 2017

Sandd introduceert kerstzegels en steunt daarmee borstkankeronderzoek

Jaarlijks versturen we in Nederland miljoenen kerstkaarten. De markt voor decemberzegels is goed voor een volume van ca. 90 miljoen zegels. Reden voor postbedrijf Sandd om voor het eerst kerstzegels aan te bieden. Naast de reguliere zegels die het bedrijf op de markt brengt, kunnen consumenten en bedrijven nu dus ook profiteren van een scherp tarief voor kerstzegels. Per verkocht zegelvel wordt er 25 eurocent gedoneerd aan borstkankeronderzoek.
Lees meer
09 okt, 2017

Aftrap statiegeldactie Dirk van den Broek voor Pink Ribbon

Vanochtend is in het Dirk-filiaal in Zandvoort de aftrap gegeven voor de vijfde statiegeldactie voor Pink Ribbon. Maaike Leendertse, ambassadeur bij Pink Ribbon, deponeerde de eerste bon in de speciale actiebus. Daarmee is de statiegeldactie voor Pink Ribbon officieel van start gegaan.
Lees meer
09 okt, 2017

Lancering website voor mannen met borstkanker

Een groot deel van de Nederlandse mannen zijn zich er niet van bewust dat borstkanker ook bij mannen kan voorkomen. Uit onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam en het UMC Utrecht, blijkt dat ongeveer 40% van de mannen met borstkanker dit niet wist. Uit het onderzoek werd verder duidelijk dat de omgeving hiervan vaak ook niet op de hoogte was. Gevolg is dat mannen lang afwachten als ze een ‘knobbeltje of een andere afwijking’ in de borst of aan de tepel opmerken. Om het bewustzijn te vergroten en omdat specifieke informatie hierover vaak lastig te vinden is, is zaterdag 7 oktober voor deze doelgroep een website gelanceerd: www.mannenmetborstkanker.nl.
Lees meer
07 okt, 2017

Pink Ribbon ontvangt 25.000 euro dankzij de VriendenLoterij

Pink Ribbon heeft 25.000 euro ontvangen van de VriendenLoterij, dankzij het televisieprogramma ‘Dance Dance Dance’ van RTL 4. Actrices Stijn Franssen en Toprak Yalçiner streden mee in het dansprogramma voor een zelfgekozen goed doel. Afgelopen zaterdag moesten zij de show verlaten, maar met hun deelname verdienden zij wel 25.000 euro voor Pink Ribbon.
Lees meer
01 okt, 2017

A`DAM Toren in Pink Ribbon Roze verlicht - Officiële start van de oktober Borstkankermaand

Zondagavond startte Pink Ribbon-ambassadeur Quinty Trustfull op spectaculaire wijze de Borstkankermaand oktober. Met een symbolische druk op de knop activeerde zij de lichtcomputer die de A'DAM Toren in een schitterende Pink Ribbon Roze gloed zette. De Toren kleurde van boven tot onder roze om aandacht te vragen voor vrouwen met borstkanker. Belangrijk, want in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker.
Lees meer
16 sep, 2017

Recordopbrengst voor Pink Ribbon bij Dam tot Dam Wandeltocht

De 15e editie van de Dam tot Dam Wandeltocht heeft een recordbedrag voor Pink Ribbon opgeleverd. Aan de wandeltocht van organisator Le Champion deden dit jaar 16.000 wandelaars mee. Ook dit jaar was Pink Ribbon weer als goed doel verbonden aan de Wandeltocht. Dankzij vrijwillige bijdrages van deelnemers en de donatiebedragen via het donatieplatform van Pink Ribbon is er dit jaar een cheque met een recordbedrag van € 73.587,00 uitgereikt. Bijna het driedubbele ten opzichte van vorig jaar!
Lees meer
06 sep, 2017

Lager opgeleiden en migranten minder doorverwezen voor erfelijkheidsonderzoek bij kanker

Patiënten met kanker en een lage opleiding of met een migratieachtergrond worden aantoonbaar minder vaak doorverwezen voor erfelijkheidsonderzoek. Dit blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht. Het onderzoek laat zien dat, ondanks meer aandacht voor erfelijkheidsonderzoek, bepaalde patiëntengroepen nog steeds buiten de boot vallen. Daardoor krijgen zij niet altijd de juiste nazorg en begeleiding. Om dit te verbeteren start de afdeling Genetica van het UMC vanaf 1 oktober met het project Erfo4all.
Lees meer
21 aug, 2017

1 miljoen euro voor 2 nieuwe onderzoeken

Pink Ribbon kent ruim een miljoen euro toe aan 2 nieuwe projecten op het gebied van borstkankeronderzoek. Zo ontwikkelt prof. Flora van Leeuwen (NKI) een model om voor elke borstkankerpatiënt het risico op hart- en vaatziekten na behandeling vast te stellen. En Esther Lips (NKI) gaat onderzoek doen naar het verbeteren van borstkankerscreening door middel van bloedonderzoek bij jonge hoog-risico patiënten.
Lees meer
31 jul, 2017

Internettherapie verhelpt vermoeidheid na borstkanker

Een nieuwe internettherapie voor ernstige vermoeidheid na borstkanker werkt: ongeveer driekwart van de patiënten is na afloop van de therapie niet langer ernstig moe. Ook hebben de vrouwen minder psychische klachten en beperkingen in hun dagelijks leven. Dit blijkt uit een door Pink Ribbon gefinancierd onderzoek van het AMC, het Radboudumc en het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV), dat op 15 juni is gepubliceerd in het tijdschrift Cancer. De online therapie is vanaf juli beschikbaar als standaardzorg bij het NKCV in Amsterdam.
Lees meer