Recordopbrengst voor Pink Ribbon bij Dam tot Dam Wandeltocht

De 15e editie van de Dam tot Dam Wandeltocht heeft een recordbedrag voor Pink Ribbon opgeleverd. Aan de wandeltocht van organisator Le Champion deden dit jaar 16.000 wandelaars mee. Ook dit jaar was Pink Ribbon weer als goed doel verbonden aan de Wandeltocht. Dankzij vrijwillige bijdrages van deelnemers en de donatiebedragen via het donatieplatform van Pink Ribbon is er dit jaar een cheque met een recordbedrag van € 73.587,00 uitgereikt. Bijna het driedubbele ten opzichte van vorig jaar!


Voor het Paleis op de Dam in Amsterdam namen de deelnemers aan de 20, 27 en 42 km de startstempel in ontvangst. Hierna volgde een route langs de Amsterdamse grachten en de oversteek van het IJ naar Amsterdam-Noord en uiteindelijk richting Zaandam. Vanaf hier volgden zij een groot deel van het Dam tot Damloop parcours langs enthousiaste supporters, stempelposten met live muziek en door bewoners versierde straten. In Zaandam ging later in de ochtend de 10 km en de 5 km FriendshipWalk van start. Op deze laatste route konden de wandelaars onderweg meedoen aan diverse spellen. Ondanks het wisselvallige weer met af en toe een bui, zat de stemming er vanaf ’s morgens vroeg al goed in.

Alle wandelaars zijn in de middag gefinisht in de centrale plek van het Dam tot Dam Weekend: het Dam tot Dam Park. Op zaterdag én zondag staat dit park in het teken van feest en overwinning voor zowel deelnemers als supporters. Met live muziek, een groot terras en diverse catering de ideale locatie om na te genieten van een sportieve prestatie.

De 16e Dam tot Dam Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 22 september 2018. Voor meer informatie zie www.damtotdamwandeltocht.nl.