A`DAM Toren in Pink Ribbon Roze verlicht - Officiële start van de oktober Borstkankermaand

Zondagavond startte Pink Ribbon-ambassadeur Quinty Trustfull op spectaculaire wijze de Borstkankermaand oktober. Met een symbolische druk op de knop activeerde zij de lichtcomputer die de A'DAM Toren in een schitterende Pink Ribbon Roze gloed zette. De Toren kleurde van boven tot onder roze om aandacht te vragen voor vrouwen met borstkanker. Belangrijk, want in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker.


Een traditie die gezien mag worden
De roze A'DAM Toren treedt hiermee in de voetsporen van iconische Amsterdamse gebouwen als bijvoorbeeld de Beurs van Berlage, het Stedelijk Museum, het Eye Filmmuseum en Koninklijk Theater Carré.

1 op de 7: het kan ook jou overkomen
1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Bijvoorbeeld je zus. Je buurvrouw. Je dochter. Een collega. Een vriendin. Je moeder…. Met het cijfer 1 op 7 komt het heel erg dichtbij. Sterker nog, het kan ook jou overkomen. Daarom geeft Pink Ribbon in haar oktober Borstkankermaand campagne ‘gewone’ Nederlandse vrouwen een rol. Denk niet alleen aan de vrouwen die je ziet in de film, maar juist ook aan jezelf: de vrouw die je ziet wanneer je in de spiegel kijkt.

Daarom gaan we in onze nieuwe campagne Nederlandse vrouwen een rol geven. Door ze niet alleen aan de vrouwen te laten denken die ze zien in de film, maar ook aan zichzelf: de vrouw die ze zien wanneer ze in de spiegel kijken.

De nieuwe Pink Ribbon Armband
In de Borstkankermaand oktober lanceert Pink Ribbon traditiegetrouw (dit jaar voor de 11e keer) de nieuwe Pink Ribbon Armband. Deze armband koop je voor vrouwen zoals jij. Je steunt er belangrijk onderzoek op het gebied van borstkanker mee.

De Pink Ribbon Armband 2017 bestaat uit 4 verschillende, goudkleurige armbandjes - waarin materialen als rozenkwarts zijn verwerkt - die zowel los als tezamen kunnen worden gedragen. De verkoopprijs is € 9,99, waarvan € 4,26 wordt gedoneerd aan belangrijk borstkankeronderzoek.

De Armband is sinds eind september te koop via www.pinkribbon.nl/shop en bij o.a. Bruna, C&A, DA, D.I.O. Drogist en Hunkemöller.
Meer informatie: www.pinkribbon.nl/armband

Meer informatie over de campagne vind je op www.pinkribbon.nl/1opde7