Pink Ribbon ontvangt 25.000 euro dankzij de VriendenLoterij

Pink Ribbon heeft 25.000 euro ontvangen van de VriendenLoterij, dankzij het televisieprogramma ‘Dance Dance Dance’ van RTL 4. Actrices Stijn Franssen en Toprak Yalçiner streden mee in het dansprogramma voor een zelfgekozen goed doel. Afgelopen zaterdag moesten zij de show verlaten, maar met hun deelname verdienden zij wel 25.000 euro voor Pink Ribbon.


Nicolette Salden, Brand manager bij Pink Ribbon: “We zijn ontzettend blij met deze bijdrage van de VriendenLoterij! Met de 25.000 euro die Stijn en Toprak bij elkaar hebben gedanst, kunnen we het onderzoek 'De toegevoegde waarde van Multivoxel MR spectroscopie bij jonge vrouwen met een hoog risico op borstkanker'uitbreiden naar drie universitaire ziekenhuizen. Daarmee zijn zo’n 30 vrouwen geholpen. Stijn en Toprak: ontzettend bedankt voor jullie inzet!”

Actrice Toprak Yalçiner: “Pink Ribbon ligt dicht bij mij. Een aantal jaar geleden heb ik een knobbel in mijn borst ontdekt en dat is
onderzocht door middel van een biopt. Dat voelt heel naar. Ik gun alle vrouwen een mildere vorm van onderzoek, middels MRI. Stijn en ik zijn daarom ontzettend blij dat we Pink Ribbon hierin namens de VriendenLoterij kunnen steunen.”

Pink Ribbon en de VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt Pink Ribbon dankzij haar deelnemers. Jaarlijks ontvangt de organisatie een bijdrage voor onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt.