Aftrap statiegeldactie Dirk van den Broek voor Pink Ribbon

Vanochtend is in het Dirk-filiaal in Zandvoort de aftrap gegeven voor de vijfde statiegeldactie voor Pink Ribbon. Maaike Leendertse, ambassadeur bij Pink Ribbon, deponeerde de eerste bon in de speciale actiebus. Daarmee is de statiegeldactie voor Pink Ribbon officieel van start gegaan.


Voor het vijfde jaar op rij biedt Dirk van den Broek zijn klanten de gelegenheid om hun statiegeldbon te schenken aan borstkankeronderzoek. Dit kan in de periode van 9 oktober tot en met 3 december. De maand oktober is internationale borstkankermaand en dus ook de maand waarin de actie van start gaat.


In de borstkankermaand voert Pink Ribbon ook campagne. Deze keer heeft dat als thema ‘1 op de 7 vrouwen’. Want in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Met een statistiek als deze komt borstkanker wel erg dichtbij. Iedereen kent tenslotte wel 7 vrouwen. Door geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek worden behandelingen beter en verbeteren de overlevingskansen.

Supermarktmanager Joris Slagboom: ”Ik voel me vereerd dat de aftrap voor deze actie in mijn filiaal plaatsvindt. We dragen net als voorgaande jaren graag weer ons steentje bij aan dit goede doel. Met 120 winkels en heel veel trouwe klanten moet het lukken om een flink bedrag in te zamelen.”
Pink Ribbon is wederom blij met de actie. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker.

Dirk
Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 120 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. De winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.

Dit jaar bestaat Dirk 75 jaar. Dirk van den Broek opende op 13 juni 1942 op 18-jarige leeftijd in Amsterdam zijn eerste winkel. Bijzonder is dat hij het jubileum nog zelf mee viert. Meer informatie over de historie van Dirk: www.dirk.nl/over-dirk/geschiedenis.
De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen. Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.