Nieuws

20 nov, 2018

Klanten van DEEN steunen massaal onderzoek

De hele oktobermaand borstkankermaand verkocht DEEN roze boeketten bloemen in de winkel en in de webwinkel. Van ieder verkocht boeket doneert DEEN €2,50 aan Pink Ribbon. Op deze manier hebben de klanten van DEEN dit jaar een mooi bedrag van €20.610,- opgehaald.
Lees meer
20 nov, 2018

Goede doelen kerstkaarten voor Pink Ribbon

Ook dit jaar kun je weer via www.gdkk.nl kerstkaarten kopen waarmee je het werk van Pink Ribbon steunt. Per verkochte kerstkaart wordt er 40 cent gedoneerd aan een borstkankeronderzoek. Je kunt kiezen uit verschillende designs, waarmee je jouw vrienden, familie of zakelijke relaties fijne feestdagen kunt wensen.
Lees meer
12 nov, 2018

Ook dit jaar weer kerstzegel Sandd voor Pink Ribbon

Net als in 2017, brengt bezorgbedrijf Sandd ook dit jaar een voordelige kerstzegel uit. Het tarief is gelijk gebleven aan vorig jaar, € 0,50 per zegel. Een deel van de opbrengst van de verkochte kerstzegels gaat, ook dit jaar weer naar borstkankeronderzoek. De kerstzegels zijn vanaf vandaag te verkrijgen bij de diverse verkooppunten van Sandd. En ook bij Blokker en Etos.
Lees meer
09 okt, 2018

Statiegeld actie Dirk van start

De Dirk in Pijnacker was vandaag het decor van de aftrap van de landelijke statiegeldactie voor Pink Ribbon. Willemijn van den Berg, relatiemanager Pink Ribbon, deponeerde samen met supermarktmanager Ron Zuiderwijk, symbolisch de eerste emballagebon in de speciale actie-bus. Hiermee is de statiegeldactie voor Pink Ribbon officieel van start gegaan.
Lees meer
08 okt, 2018

Mooi actie weekend borstkankermaand

Het 1e weekend van de borstkankermaand 2018 stond in het teken van vele acties. Op zaterdag werd er bij de wandeltocht Altena Rond een voorlopig bedrag van ruim 72 duizend euro opgehaald. En op zondag bij de Pink Walk & Run een voorlopig bedrag van ruim 31 duizend euro. En dan waren er door het land nog diverse andere acties.
Lees meer
22 sep, 2018

Dam tot Dam Wandeltocht: €43.720,- voor borstkankeronderzoek

Voor de 5e keer was Pink Ribbon als goed doel verbonden aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Dankzij vrijwillige bijdrages van deelnemers aan de wandeltocht en de inzamelingsacties via het sponsorplatform is er dit jaar een cheque met een bedrag van € 43.720,- overhandigd. Door deze bijdrage kunnen nieuwe onderzoeken en projecten worden gefinancierd.
Lees meer
05 jul, 2018

BVN: Borstkankerzorg steeds patiëntgerichter

Borstkankerzorg in Nederland is zich het afgelopen decennium veel meer op de behoeften en wensen van de patiënt gaan richten. Patiënten ervaren ook vaker dat ziekenhuizen doen wat ze beloven. De Monitor Borstkankerzorg en de jaarlijkse uitreiking van de roze lintjes door Borstkankervereniging Nederland (BVN) hebben een grote invloed op deze ontwikkeling gehad. Donderdag 5 juli ontvangen 71 van de 77 ziekenhuizen het roze lintje.
Lees meer
15 jun, 2018

Twee nieuwe onderzoeken kunnen starten

Dankzij donaties van bedrijven, particulieren en uit acties kunnen 2 nieuwe onderzoeken starten. Het ene onderzoek richt zich op het nauwkeuriger inschatten van erfelijkheidsrisico’s en wordt uitgevoerd in het Leids Universitair Medisch Centrum. Het andere onderzoek richt zich op het verminderen van overbehandeling met chemotherapie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het NKI in Amsterdam.
Lees meer
11 jun, 2018

Meer dan 91 duizend euro dankzij deelnemers Ladiesrun

Zondag 10 juni kleurden Rotterdam, Groningen en Eindhoven roze tijdens de Ladiesruns voor Pink Ribbon. In alle 3 de steden konden er diverse afstanden gelopen worden. Deelnemers die zich lieten sponsoren haalden zo extra geld op voor borstkankeronderzoek. In totaal is er meer dan 91 duizend euro opgehaald! In Rotterdam was de opbrengst ruim 45 duizend euro, in Groningen ruim 20 duizend euro en in Eindhoven ruim 13 duizend euro.
Lees meer
05 jun, 2018

Minder vaak chemotherapie nodig blijkt uit Amerikaans onderzoek

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat veel vrouwen met de meest voorkomende vorm van borstkanker geen chemotherapie meer hoeven te ondergaan nadat de tumor is verwijderd. Er zijn verschillende tests waarmee artsen kunnen inschatten of chemotherapie nodig is. Vanwege de heftige gevolgen die de therapie kan hebben willen artsen voor ze deze therapie voorschrijven graag weten of de nadelen opwegen tegen de voordelen.
Lees meer