Statiegeld actie Dirk van start

De Dirk in Pijnacker was vandaag het decor van de aftrap van de landelijke statiegeldactie voor Pink Ribbon. Willemijn van den Berg, relatiemanager Pink Ribbon, deponeerde samen met supermarktmanager Ron Zuiderwijk, symbolisch de eerste emballagebon in de speciale actie-bus. Hiermee is de statiegeldactie voor Pink Ribbon officieel van start gegaan.


Het is alweer het zesde jaar op rij dat supermarktketen Dirk van den Broek zijn klanten de gelegenheid geeft om hun statiegeldbon te schenken aan borstkankeronderzoek.
In iedere vestiging van Dirk van den Broek kunnen klanten van zondag 7 oktober tot en met zaterdag 1 december hun statiegeldbon in de speciale actiebus deponeren.
Oktober is al jarenlang internationale borstkankermaand en dat is ook de reden dat de actie in deze maand van start gaat.

Belangrijk borstkankeronderzoek
Willemijn van den Berg, relatiemanager van Pink Ribbon, is blij met de actie.
“Doordat Dirk van den Broek al jaren op rij hun klanten de optie geeft om borstkankeronderzoek te steunen, krijgen we al vele jaren een mooie donatie. Hiermee financieren we belangrijk borstkankeronderzoek. Dat is nog steeds hard nodig, want helaas is het zo dat in Nederland 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker krijgt.
Om meer onderzoek en betere behandelingen te financieren is veel geld nodig. Daarom zijn we blij met deze actie en we hopen dan ook dat zoveel mogelijk mensen hun statiegeldbonnen willen doneren.”


Supermarktmanager Ron Zuijderwijk licht toe: “Het is vreselijk als je direct of indirect wordt geconfronteerd met borstkanker. De initiatieven van Pink Ribbon om onderzoeken en projecten te financieren, ondersteunen we bij Dirk daarom van harte. U helpt toch ook door uw statiegeldbon te doneren?”


Over Dirk
Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 121 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Dirk winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.
De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen. Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.