Nieuws

17 dec, 2019

Nieuw onderzoek voorkomen chronische pijn na borstkankerbehandeling

Dankzij onder andere de opbrengsten van de activiteiten in de borstkankermaand kunnen we een nieuw onderzoek financieren. Het gaat om een onderzoek in MaastrichtUMC+ op het gebied van pijn na de borstkankerbehandeling. In dit project onderzoekt prof. Madelon Peters de inzet van online cognitieve gedragstherapie om chronische pijn na de behandeling te voorkomen.
Lees meer
11 dec, 2019

8e statiegeldactie Dirk van den Broek voor Pink Ribbon groot succes

Begin oktober was de aftrap van de landelijke statiegeldactie voor Pink Ribbon. Dirk van den Broek gaf zijn klanten voor het 8e jaar op rij de mogelijkheid om hun statiegeld bon te doneren aan borstkankeronderzoek. Eind november eindigde de actie en vandaag kunnen we bekendmaken dat de actie het bedrag van 46.244,98 euro heeft opgeleverd. De Dirk van den Broek vestiging op het Marie Heinekenplein in Amsterdam was het decor van de onthulling van de opbrengst. Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull mocht de cheque met daarop de eindopbrengst in ontvangst nemen. Zij kreeg deze overhandigd door supermarktmanager Dennis Weijers.
Lees meer
02 dec, 2019

MRI screening mogelijk geschikt voor vrouwen met dicht borstweefsel

Vrouwen met heel dicht borstklierweefsel lijken gebaat met aanvullend MRI-onderzoek na de landelijke borstscreening. Omdat deze groep een verhoogde kans op borstkanker heeft en omdat tumoren in de borst door dit dichte klierweefsel moeilijker te zien zijn, is er een onderzoeksgroep van ongeveer 4800 vrouwen samengesteld die na de reguliere screening, aanvullend een MRI-onderzoek kreeg. De resultaten na de eerste ronde van deze DENSE-studie, vandaag gepubliceerd in The New England Journal of Medicine, zijn veelbelovend. Van iedere 1000 vrouwen met heel dicht borstweefsel werd bij 17 van hen borstkanker opgespoord met het aanvullende MRI-onderzoek. Bij deze vrouwen waren in de gewone screening op de röntgenfoto geen afwijkingen te zien.
Lees meer
22 nov, 2019

Opbrengst boekettenactie AH: 218.105 euro

In een vestiging van Albert Heijn in Haarlem is gisteren de opbrengst van de jaarlijkse boekettenactie voor Pink Ribbon bekend gemaakt. Klanten van Albert Heijn kochten ontzettend veel boeketten waarmee borstkankeronderzoek wordt gesteund. De totale opbrengst voor Nederland en België samen is 218.105 euro! We zijn ontzettend dankbaar dat Albert Heijn ook dit jaar weer deze geweldige actie heeft gehouden.
Lees meer
07 okt, 2019

Mannen met borstkanker gaan vaak laat naar een arts

In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 120 mannen borstkanker vastgesteld. Veel mensen zijn zich niet bewust dat óók mannen borstkanker kunnen krijgen. Een van de gevolgen hiervan is dat mannen, met klachten die kunnen wijzen op borstkanker, niet direct naar een dokter stappen. Uit een studie van Lieske Schrijver en Eveline Bleiker van het Antoni van Leeuwenhoek blijkt dat er een grote variatie is in de tijd tussen de eerste symptomen en het doktersbezoek, namelijk tussen 0 weken en 5 jaar. Hoe langer het duurt voordat borstkanker vastgesteld wordt in het ziekenhuis, hoe slechter de overlevingskansen.
Lees meer
07 okt, 2019

Aftrap statiegeldactie Dirk van den Broek voor Pink Ribbon

Het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek was het decor van de aftrap van de landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Pink Ribbon. Dr. Marjanka Schmidt, leverde symbolisch haar statiegeldflessen in bij Tara van Klooster van Dirk van den Broek. Hiermee is de statiegeldactie voor Pink Ribbon officieel van start gegaan. Schmidt doet dankzij financiering van Pink Ribbon onderzoek op het gebied van borstkanker in het Amsterdamse ziekenhuis. Het is voor het zevende jaar op rij dat Dirk van den Broek zijn klanten de gelegenheid geeft om hun statiegeldbon te schenken aan borstkankeronderzoek. In iedere vestiging van Dirk van den Broek kunnen klanten van 6 oktober tot en met 30 november hun statiegeldbon in de speciale actiebus deponeren.
Lees meer
30 sep, 2019

Aandacht voor angst bij borstkanker schiet tekort

Negen van de tien vrouwen met borstkanker zijn bang dat de ziekte na behandeling terugkeert, uitgezaaid is of dat ze eraan overlijden. Voor een derde van hen heeft die angst een enorme impact op hun leven. Hoewel de meeste vrouwen met hun arts of behandelaar over deze angst willen praten, gebeurt dat alleen als ze er zelf over beginnen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 603 vrouwen met borstkanker of een hoge kans daarop door Borstkankervereniging Nederland (BVN). Zij concludeert hieruit dat de aandacht voor angstgevoelens bij vrouwen in het ziekenhuis en bij de huisarts tekort schiet. Tijdens de borstkankermaand in oktober, met als thema ‘Borstkanker heeft vele gezichten’, roept BVN artsen en behandelaars op het onderwerp vaker ter sprake te brengen.
Lees meer
25 sep, 2019

Nederland slaat handen ineen om vrouwen met borstkanker te steunen

Deze borstkankermaand slaat Nederland de handen ineen om vrouwen met borstkanker te steunen. Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen – en hun omgeving - dramatisch vanwege de diagnose borstkanker. Door de behandelingen die worden ondergaan, maar ook door de onzekerheid die de ziekte met zich meebrengt. Borstkanker is een ziekte met vele, vaak onbekende gezichten die levens ingrijpend verandert. In een nieuwe campagne laat Pink Ribbon zien dat het kopen en dragen van de Pink Ribbon Armband verbindt, en dat we samen sterker staan tegen deze ziekte.
Lees meer
23 sep, 2019

Dam tot Dam Wandeltocht: ruim 66 duizend euro voor borstkankeronderzoek

Met de Dam tot Dam Wandeltocht ging het Dam tot Dam Weekend vanmorgen officieel van start. Aan de start van deze zonnige 17e editie mocht organisator Le Champion 15.000 wandelaars verwelkomen. Zij konden kiezen uit vier verschillende routes: 10, 20, 27 óf 42 km. Voor Pink Ribbon, het officiële goede doel van het evenement, werd een bedrag van € 66.075,- ingezameld.
Lees meer
25 jul, 2019

7 oktober: Internationale dag van de borstkankerMAN

Borstkanker is niet alleen iets voor vrouwen, het komt ook voor bij mannen. Vorig jaar kregen 131 mannen de diagnose borstkanker. Omdat het zeldzaam is en veel mensen niet weten dat mannen borstkanker kunnen krijgen, wordt bij hen de diagnose vaak later gesteld. Soms te laat. Om hier aandacht voor te vragen, is 7 oktober voortaan Internationale dag van de borstkankerMAN.
Lees meer