Aftrap statiegeldactie Dirk van den Broek voor Pink Ribbon

Het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek was het decor van de aftrap van de landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Pink Ribbon. Dr. Marjanka Schmidt, leverde symbolisch haar statiegeldflessen in bij Tara van Klooster van Dirk van den Broek. Hiermee is de statiegeldactie voor Pink Ribbon officieel van start gegaan. Schmidt doet dankzij financiering van Pink Ribbon onderzoek op het gebied van borstkanker in het Amsterdamse ziekenhuis. Het is voor het zevende jaar op rij dat Dirk van den Broek zijn klanten de gelegenheid geeft om hun statiegeldbon te schenken aan borstkankeronderzoek. In iedere vestiging van Dirk van den Broek kunnen klanten van 6 oktober tot en met 30 november hun statiegeldbon in de speciale actiebus deponeren.


Oktober is al jarenlang internationale borstkankermaand, en dat is ook de reden dat de actie in deze maand van start gaat.

Belangrijk borstkankeronderzoek
Willemijn van den Berg, relatiemanager van Pink Ribbon, is blij met de actie. “Doordat Dirk van den Broek al jaren op rij hun klanten de optie geeft om borstkankeronderzoek te steunen, krijgen we al vele jaren een mooie donatie. Hiermee financieren we belangrijk borstkankeronderzoek. Een van de onderzoekers die van de diverse donaties haar werk kan doen is Marjanka.”

Marjanka: “Ik vind het fantastisch dat mensen via Pink Ribbon ons onderzoek steunen. Die steun is hard nodig. Borstkanker kan iedere vrouw treffen. Wij onderzoeken wat de beste keuzes zijn bij de behandeling van borstkanker, wel of geen chemotherapie bijvoorbeeld.”

Op de foto: Marjanka Schmidt (AVL) en Tara van Klooster (Dirk van den Broek)