Nieuws

29 sep, 2020

Ruim de helft van de naasten krijgt geen ondersteuning aangeboden als een dierbare borstkanker krijgt

Er is te weinig ondersteuning voor naasten van borst kankerpatiënten. Dat blijkt uit onderzoek* onder kinderen, partners, vrienden en collega’s van borstkankerpatiënten. Zij willen meer hulp om hun dierbare te ondersteunen. En, ook om zelf om te kunnen gaan met de ziekte en alle veranderingen en emoties die dit met zich meebrengt. Het aanbieden van deze ondersteuning door zorgverleners (o.a. huisarts en in het ziekenhuis) is zeer gering, het gebeurt maar bij 10% of minder. Daarom vraagt Pink Ribbon in de borstkankermaand (oktober) extra aandacht voor de omgeving van vrouwen met borstkanker.
Lees meer
24 sep, 2020

Lifeline: officiële soundtrack van Pink Ribbon’s Oktober Borstkankermaand

"Ik zie jouw strijd en ben er onvoorwaardelijk voor jou bij elke stap die je neemt. Ik blijf dichtbij je en ga niet weg totdat je hier doorheen bent”. Producersduo THNDR creëerde in samenwerking met Amber Gomaa en Rico Dean voor Pink Ribbon de anthem van Oktober Borstkankermaand. De single ‘Lifeline’, die op 24 september 2020 uitkomt via ADA/Warner, hoor je onder alle Pink Ribbon reclame-uitingen en haakt perfect in op de kracht van het actiestatement: steun, medeleven en saamhorigheid.
Lees meer
22 sep, 2020

Twee nieuwe onderzoeken gefinancierd

KWF kent 27 miljoen euro toe aan 51 nieuwe onderzoeksprojecten in 14 verschillende instituten. De onderzoeken beslaan de gehele breedte van de kankerbestrijding. Van vroege opsporing tot palliatieve zorg en van borstkanker tot schildklierkanker. De projecten gaan in 2021 van start. Uit de opbrengsten van Pink Ribbon financiert KWF 2 projecten, waaronder een onderzoek naar erfelijk verhoogd risico op borstkanker en een onderzoek over een eenmalige hoge dosis bestraling voorafgaand aan de operatie.
Lees meer
17 sep, 2020

Koningin Máxima opent borstkankermaand tijdens jubileum Borstkankervereniging Nederland

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 1 oktober de jaarlijkse borstkankermaand. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) in het World Forum The Hague. Tijdens de borstkankermaand wordt ieder jaar in oktober wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Het thema dit jaar is ‘Borstkanker heb je niet alleen’ met speciale aandacht voor de rol van naasten en de impact die de ziekte ook op hen heeft.
Lees meer
30 jul, 2020

Gert-Jan Rouvoet uit Hank krijgt elektrische fiets van VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Gert-Jan Rouvoet (63) uit Hank. Om hem te bedanken voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Pink Ribbon, deed de organisatie voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee krijgt Gert-Jan letterlijk een steuntje in de rug: hij mag een elektrische fiets uitkiezen.
Lees meer
28 jul, 2020

19 & 20 sept: Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht Thuiseditie

Helaas kan het geplande event, de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, op 19 september vanwege alle maatregelen rondom corona geen doorgang vinden. Maar, op 19 en 20 september kun je meedoen met de Thuiseditie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Vanuit huis, in je eigen omgeving, samen met je wandelmaatjes geld inzamelen voor belangrijk borstkankeronderzoek. Loop jouw geplande afstand en ontvang zelfs ook een medaille.
Lees meer
26 mei, 2020

Ervaring met de zorg voor borstkanker en erfelijke aanleg tijdens de coronacrisis?

De afgelopen maanden is de zorg door de coronacrisis behoorlijk veranderd. (Preventieve) behandelingen en (na)controles werden uitgesteld of in een andere volgorde gedaan, spreekuren werden telefonisch of via videobellen gehouden en wie in het ziekenhuis werd behandeld, moest dat vaak in z’n eentje ondergaan. Borstkankervereniging Nederland hoort goede verhalen over hoe ziekenhuizen omgingen met de borstkankerzorg in tijden van corona en soms ook minder goede. Zij vinden deze verhalen heel waardevol en zijn aanleiding voor verder onderzoek.
Lees meer
19 mei, 2020

Drunens Wandelfestival wordt virtueel evenement

Vanwege de corona crisis kaan het geplande wandelevenement Drunens Wandelfestival op 20 juni niet doorgaan. Om toch een bijdrage te leveren aan borstkankeronderzoek, kunnen geinteresseerden voor 10 euro diverse wandelroutes kopen die zelfstandig gewandeld kunnen worden. Uiteraard moeten hierbij de regels van het RIVM in acht worden genomen.
Lees meer
14 mei, 2020

Bijna helft van patiënten kent niet alle mogelijke symptomen van borstkanker

Een groot deel van de borstkankerpatiënten (72%) ontdekt zelf een tumor in de borst, vaak door het voelen of zien van een knobbel of andere verandering in het borstgebied. De meeste patiënten (70%) ontdekken de borstafwijking spontaan, zonder ernaar op zoek te zijn. Toch kent bijna de helft van de patiënten (46%) niet alle mogelijke symptomen van borstkanker. Dit blijkt uit de B-force vraag ‘Hoe heb jij borstkanker ontdekt?’ van Borstkankervereniging Nederland (BVN). In totaal vulden 1.391 (ex-)borstkankerpatiënten de vragenlijst in.
Lees meer
12 mei, 2020

Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht gaat niet door

Het bestuur van sportorganisatie Le Champion heeft moeten besluiten dat de Dam tot Dam evenementen in het weekend van 19 en 20 september 2020 niet door kunnen gaan. Dat betekent ook dat de eerste editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht van 19 september niet doorgaat.
Lees meer