Nieuws

02 dec, 2020

Borstkankervereniging & KWF roepen staatssecretaris op langere termijn bevolkingsonderzoek te heroverwegen

Door personeelstekort en COVID-19 heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) besloten om het bevolkingsonderzoek borstkanker met een mammografie van eens in de twee jaar naar eens in de drie jaar te vertragen. Dit heeft tot gevolg dat er meer vrouwen aan borstkanker zullen overlijden. Borstkankervereniging Nederland (BVN) en KWF Kankerbestrijding voelen zich overvallen door dit besluit. Zij trekken aan de bel en hebben in een brief aan staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) om nadere toelichting en informatie gevraagd.
Lees meer
02 dec, 2020

Cheque van € 41.752,15 voor Pink Ribbon, namens de klanten van DEEN

De hele oktobermaand borstkankermaand verkocht DEEN roze boeketten bloemen in de winkel en in de webwinkel. Van ieder verkocht boeket doneerde DEEN € 2,50 aan Pink Ribbon. Daarnaast hebben de klanten flessen ingeleverd. Op deze manier hebben de klanten van DEEN dit jaar het prachtige bedrag van € 41.752,15 opgehaald. Op 1 december overhandigde Joost Deen een gepaste 1,5 meter de cheque aan Quinty Trustfull, ambassadeur van Pink Ribbon.
Lees meer
30 nov, 2020

€13.200,- opgehaald voor Pink Ribbon tijdens virtuele editie GasTerra Ladiesrun Groningen

Afgelopen weekend liepen maar liefst 1700 sportieve vrouwen en meisjes met de belevingsapp MyTrace verschillende afstanden van de GasTerra Ladiesrun Groningen. Met de inzet van alle deelneemsters is er een prachtig bedrag van €13.200,- opgehaald voor Pink Ribbon. De deelneemster aan deze virtuele editie waren via de MyTrace app verzekerd van de beleving van het fysieke evenement, compleet met startschot, Pink Ribbon berichten, unieke fragmenten over highlights die je normaal gesproken tijdens het fysieke evenement langs zou lopen, juichend publiek onderweg en een digitaal medaille-moment na de run. In totaal zijn er maar liefst 1700 digitale medailles uitgereikt. Het bleef niet alleen bij digitale medailles, deelneemsters konden bij hun inschrijving ook een fysieke medaille bestellen om zo hun finishmoment bij hun eigen voordeur compleet te maken.
Lees meer
30 nov, 2020

Boekettenactie Albert Heijn levert meer dan 250 duizend euro op

Vrijdag 27 november ontving Pink Ribbon uit handen van Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, de cheque met de opbrengst van de boekettenactie van dit jaar. Dankzij de vele tienduizenden klanten die een boeket of bloemenarrangement kochten, is er een bedrag van €254.270,- opgehaald! Een fantastisch bedrag! De donatie is tot stand gekomen door klanten die dit jaar de diverse verschillende Pink Ribbon boeketten en arrangementen hebben gekocht. Deze waren zowel in Nederland als in België bij Albert Heijn te koop. Iedere verkocht boeket of arrangement kostte 10 euro en per verkocht product werd er 2,50 gedoneerd aan borstkankeronderzoek.
Lees meer
06 nov, 2020

Virtuele editie GasTerra Ladiesrun Groningen

Je kunt op zaterdag 28 en zondag 29 november toch de GasTerra Ladiesrun Groningen beleven tijdens de virtuele editie. Dit jaar niet op een bruisende en roze Vismarkt, maar gewoon in de buurt, vanuit huis. Kom samen met andere stoere vrouwen en meisjes in actie voor Pink Ribbon en kies uit een parcours van 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km. Iedereen kan meedoen! Deze virtuele editie beleef je met de MyTrace app. Dankzij deze innovatieve app lijkt het alsof je de GasTerra Ladiesrun Groningen echt in Groningen loopt.
Lees meer
05 okt, 2020

9e statiegeldactie Dirk van den Broek voor Pink Ribbon

Met het deponeren van een statiegeldbon in de speciale actiezuil opende Pink Ribbon vrijwilliger en ex-borstkankerpatiënt Maaike Hendriks vandaag symbolisch de statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Pink Ribbon. Het is de negende keer dat Dirk van den Broek hun klanten tijdens de borstkankermaand – en nog een paar weken daarna – de gelegenheid geeft om hun emballagebon te doneren aan borstkankeronderzoek. Eind november wordt bekend wat deze actie heeft opgeleverd.
Lees meer
05 okt, 2020

Overgrote meerderheid mensen met uitgezaaide borstkanker maakt geen gebruik van palliatief team

Een palliatief team is een ondersteunend en adviserend team in het ziekenhuis, speciaal voor patiënten, naasten en hulpverleners die betrokken zijn bij de patiënt met uitgezaaide kanker. Sinds 2018 heeft elk ziekenhuis zo’n team, maar helaas weet driekwart van de mensen met uitgezaaide borstkanker niet wat een palliatief team allemaal kan bieden. Dit blijkt uit onderzoek van Borstkankervereniging Nederland naar behoeften en ervaringen met begeleiding bij uitgezaaide borstkanker.
Lees meer
01 okt, 2020

Start borstkankermaand: Corendon kleurt gehele borstkankermaand vliegtuig roze

Vanaf vandaag (1 oktober) tot eind oktober wordt de Boeing 747 die bij het Corendon Village Hotel Amsterdam (naast de A2) staat in roze licht gehuld. Traditiegetrouw worden er bij de start van de borstkankermaand wereldwijd objecten roze uitgelicht, dit om aandacht te vragen voor borstkanker. “De hele maand oktober zal ons prominente vliegtuig in de tuin van het Corendon Village Hotel roze worden uitgelicht om aandacht te vragen voor het belang van Pink Ribbon en de noodzaak om haar belangrijke onderzoeken te kunnen financieren,” aldus Martin de Boer, Directeur Marketing Corendon Hotels.
Lees meer
29 sep, 2020

Ruim de helft van de naasten krijgt geen ondersteuning aangeboden als een dierbare borstkanker krijgt

Er is te weinig ondersteuning voor naasten van borst kankerpatiënten. Dat blijkt uit onderzoek* onder kinderen, partners, vrienden en collega’s van borstkankerpatiënten. Zij willen meer hulp om hun dierbare te ondersteunen. En, ook om zelf om te kunnen gaan met de ziekte en alle veranderingen en emoties die dit met zich meebrengt. Het aanbieden van deze ondersteuning door zorgverleners (o.a. huisarts en in het ziekenhuis) is zeer gering, het gebeurt maar bij 10% of minder. Daarom vraagt Pink Ribbon in de borstkankermaand (oktober) extra aandacht voor de omgeving van vrouwen met borstkanker.
Lees meer
24 sep, 2020

Lifeline: officiële soundtrack van Pink Ribbon’s Oktober Borstkankermaand

"Ik zie jouw strijd en ben er onvoorwaardelijk voor jou bij elke stap die je neemt. Ik blijf dichtbij je en ga niet weg totdat je hier doorheen bent”. Producersduo THNDR creëerde in samenwerking met Amber Gomaa en Rico Dean voor Pink Ribbon de anthem van Oktober Borstkankermaand. De single ‘Lifeline’, die op 24 september 2020 uitkomt via ADA/Warner, hoor je onder alle Pink Ribbon reclame-uitingen en haakt perfect in op de kracht van het actiestatement: steun, medeleven en saamhorigheid.
Lees meer