Nieuws

01 okt, 2021

Aandacht voor lage gezondheidsvaardigheden bij verwijzing voor erfelijkheidsonderzoek borstkanker

Vrouwen met een lager opleidingsniveau en met een migratieachtergrond krijgen minder vaak een verwijzing voor erfelijkheidsonderzoek. Gezondheidsvaardigheden spelen daarbij een rol. Onderzoeker Jeanine van der Giessen wil erfelijkheidsonderzoek voor alle vrouwen met borstkanker toegankelijk maken. Effectief bespreken en verwijzen is daarvoor een voorwaarde. Daarom ontwikkelde en testte ze een trainingsprogramma voor oncologisch chirurgen en verpleegkundig specialisten. Daarbij hoort ook de bespreekwijzer ‘Erfelijkheidsonderzoek bij borstkanker’. Gisteren promoveerde Jeanine op dit onderzoek bij de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.
Lees meer
15 sep, 2021

Nieuwe samenwerking met BVN

Borstkankervereniging Nederland (BVN) en Pink Ribbon – onderdeel van KWF Kankerbestrijding – zijn trots op de ondertekening van de samenwerking voor in de komende vijf jaar. De krachten worden gebundeld voor een beter leven van de borstkankerpatiënt van nu en in de toekomst. KWF zal via de inkomsten van Pink Ribbon financiering verlenen aan de BVN. De basis van de samenwerking is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, waar Pink Ribbon de begunstigde van is. Beide partijen zetten zich in om dit evenement in de toekomst nog grootser te maken en hierdoor de impact voor de borstkankerpatiënt te vergroten.
Lees meer
18 aug, 2021

Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht 2021 afgelast

Sportorganisatie Le Champion en de betrokken gemeenten hebben in goed overleg helaas moeten concluderen dat het Dam tot Dam Weekend op 18 en 19 september opnieuw niet door kan gaan. Dit betekent ook dat de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht dit jaar helaas niet doorgaat. We betreuren dat uiteraard ten zeerste. Na de digitale versie van 2020 keken we erg uit naar deze eerste echte editie. We vinden het hartverwarmend hoeveel enthousiaste mensen zich hadden ingeschreven via ons platform. Deze mensen lieten hun prestatie sponsoren om zo geld voor Pink Ribbon op te halen. Ontzettend jammer en een domper voor de organisatie en alle betrokkenen dat het gehele Dam tot Dam Weekend niet door kan gaan. We zien met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar volgend jaar.
Lees meer
17 mei, 2021

Inschrijving Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht geopend

Op zaterdag 18 september 2021 kan er weer van Dam tot Dam worden gewandeld tijdens de 18e editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De routes van 10, 20, 27 en 42 nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam. Onderweg kunnen wandelaars genieten van versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en veel gezelligheid. De inschrijving voor de 18e editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is geopend.
Lees meer
30 mrt, 2021

Bijna 6 ton voor Pink Ribbon dankzij deelnemers VriendenLoterij

Dankzij VriendenLoterij deelnemers kan de VriendenLoterij in 2021 een totaalbedrag van 56 miljoen euro schenken aan 62 organisaties die zich inzetten voor gezondheid en welzijn in Nederland en aan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen. Pink Ribbon ontvangt een bedrag van 581.282.
Lees meer
03 feb, 2021

Daling van het aantal kankerdiagnoses door corona

Voor het eerst in 30 jaar is het aantal kankerdiagnoses afgenomen. In 2020 hebben 115.000 Nederlanders de diagnose kanker gekregen, een daling van 4.000 in vergelijking met 2019. Dit komt door uitstel van (huis)artsbezoek, het tijdelijk stopzetten van de bevolkingsonderzoeken en afschaling van de zorg in het voorjaar vanwege de coronacrisis. De daling was het grootst bij borstkanker, darmkanker en prostaatkanker. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie, beheerd door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).
Lees meer