Inschrijving Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht geopend

Op zaterdag 18 september 2021 kan er weer van Dam tot Dam worden gewandeld tijdens de 18e editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De routes van 10, 20, 27 en 42 nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam. Onderweg kunnen wandelaars genieten van versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en veel gezelligheid. De inschrijving voor de 18e editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is geopend.


Tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht ontdekken de deelnemers de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam in aantrekkelijke routes over 10, 20, 27 en 42 km. De drie langste afstanden starten vanaf de Dam in Amsterdam en gaan door hartje Amsterdam naar Zaandam. Na een route door het centrum van de hoofdstad wordt het IJ overgestoken per pont (20 km) of via de Schellingwouderburg (27 en 42 km). In Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en volgen zij de route samen naar Zaandam. De 10 km start vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam en komt onder andere door het Darwinpark. Alle wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam, waar vrijwilligers de deelnemers warm onthalen met een medaille. Hier wordt met muziek en catering een welverdiend feestje gevierd.

#degezelligste

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is misschien wel het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland. Denk aan versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en op vele locaties onderweg klinkt er gezellige muziek. De wandeltocht is niet alleen voor de deelnemers een feestje, maar ook voor de bewoners langs de routes, van zowel Amsterdam als Zaandam. Het wandelevenement wordt niet voor niets de gezelligste genoemd en is een waar wandelfeest voor iedere deelnemer.

Pink Ribbon

Het officiële goede doel van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is Pink Ribbon. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. Pink Ribbon haalt geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kun je Pink Ribbon op drie manier steunen: door je in te schrijven via Pink Ribbon, een actiepagina aan te maken of een vrijwillige donatie te doen bij online inschrijving.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de Damloop by night op zaterdagavond en op zondag de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic en de Dam tot Damloop. Inschrijven voor de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic is mogelijk vanaf nu mogelijk via www.damtotdamfietsclassic.nl. Inschrijven voor de Damloop by night en de Dam tot Damloop is mogelijk vanaf dinsdag 18 mei via www.damloop.nl.

In welke vorm de Dam tot Dam evenementen georganiseerd gaan worden, zal afhangen van de in september geldende coronamaatregelen. Hierover volgt later meer.

Inschrijven

Hoe doe je mee? 
Schrijf je in via Pink Ribbon

Als je je inschrijft via Pink Ribbon, dan koop je daar je startbewijs en maak je meteen een actiepagina aan, waarbij je jouw (team)prestatie laat sponsoren voor borstkankeronderzoek. Natuurlijk helpen we jou met tips en tricks om zoveel mogelijk geld voor borstkankeronderzoek op te halen!

Schrijf je in via Le Champion

Als je je via organisator Le Champion inschrijft, dan kun je bij je inschrijving een vrijwillige donatie doen aan Pink Ribbon. 
Wil je op een later moment toch in actie komen voor borstkankeronderzoek? Dat kan! Dan kun je alsnog heel gemakkelijk op de site van Pink Ribbon een actiepagina maken. Dat kan hier. 


Mocht de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht in 2021 niet door kunnen gaan, dan blijft het startbewijs geldig voor de editie van 2022. | Tags: pink ribbon dam tot dam wandeltocht 2021