Borstkanker bij mannen

Kunnen mannen borstkanker krijgen?

Mannen kunnen ook borstkanker krijgen. Dit is wel heel zeldzaam. In 2017 kregen in Nederland 136 mannen de diagnose borstkanker. Dat is nog geen 1% van het aantal totale diagnoses in 2017. Net als vrouwen kunnen mannen op elke leeftijd borstkanker krijgen, maar de meeste mannen met borstkanker zijn tussen de 50 en 75 jaar oud. Mannen kunnen dezelfde soorten borstkanker als vrouwen krijgen.

Symptomen borstkanker bij mannen

Net als bij een vrouw is het belangrijk om de diagnose borstkanker bij een man zo snel mogelijk vast te stellen. Mannen hebben maar weinig borstweefsel en daarom kan de tumor zich extra snel verspreiden.
De symptomen van borstkanker bij mannen zijn hetzelfde als bij vrouwen. Denk hierbij aan een zwelling (knobbeltje) in de borst, tepelpijn en huidintrekking in het gebied rond de tepel. Omdat het borstweefsel van de man vooral achter de tepel zit, ontstaat de tumor meestal rondom de tepel.

Pink Ribbon financiert ook onderzoeken en projecten op het gebied van mannen en borstkanker. Bekijk het project: Optimale zorg en voorlichting voor mannen met borstkanker.
Hier komt o.a. de website www.mannenmetborstkanker.nl uit voort. Een informatieplatform voor patiƫnten, naasten, professionals en onderzoekers.

Meer lezen?
Op de op de website van Borstkankervereniging Nederland vind je meer informatie over mannen en borstkanker.

Lees meer over symptomen van borstkanker.
Lees meer: wat is borstkanker?