1 op de 7 - thema campagne Pink Ribbon 20171 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker.
Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Bijvoorbeeld een vriendin. Of een buurvrouw. Want bij een statistiek als 1 op de 7 komt het wel erg dichtbij. Sterker nog. Het kan ook jou overkomen.

Met dit inzicht ontwikkelde reclamebureau The Oddshop voor ons de nieuwe campagne; ‘Doneer jij voor jezelf?’. Naast een commercial die zowel op televisie als online te zien is zijn er radiocommercials ontwikkeld. In (vrouwen)bladen en belangrijke landelijke dagbladen zal door middel van print-advertenties aandacht zijn voor de boodschap van Pink Ribbon en de campagne van dit jaar.

Online
De online inzet bestaat uit display, advertorials en video. Via social media zal er een bijzondere variant van de tv-commercial worden gedeeld. Een variant waarin de kijker zelf een hoofdrol speelt in de film. Uiteraard speelt ook PR een belangrijke rol. Naast de mogelijkheid om te doneren roepen we de consument ook dit jaar weer op de unieke Pink Ribbon Armband te kopen waarvan de opbrengst naar onderzoek gaat.

De campagne is mede mogelijk gemaakt door: Reclamebureau The Oddshop, Productiemaatschappij Sounds Like Film, Regie plus fotografie Jaap Vliegenthart, Geluid Nando Eweg, Voice-over, Grading Captcha, Edit mrtn.tv

We danken onderstaande partijen voor hun inzet om deze campagne landelijk zichtbaar te krijgen:
A'DAM Toren, AdFactor, Audax, A0 Media, BrandDeli, Clear Channel Nederland, Exterion, FD Mediagroep, FemmeFab, FoxScreen Bioscoopreclame, G + J Uitgevers, Mijngezondheidsgids.nl, Hearst, Hecht, HotPinkMedia, JCDecaux, LINDA., Mannenmedia, Mediaplus, MMD, Ngage, One Media Sales, ORN, Persgroep, Q-Music, RTL Boulevard, RTL Nederland, Sanoma, SBS, Semilo, Spotify, STER, TMG, Valuezipper, Windowsketch en Zigt.

Wil je meer weten over borstkanker?
Cijfers over borstkanker
Symptomen van borstkanker
Risicofactoren van borstkanker
Erfelijke aanleg voor borstkanker

Of kijk op www.borstkanker.nl voor nog meer en specifiekere informatie over borstkanker.
Lees meer over goede informatie en keuzes op het gebied van borstkanker