Quinty Trustfull is ambassadeur van Pink Ribbon

Quinty Trustfull, o.a. een van de vaste presentatrices van het tv-programma Koffietijd, zet zich al jaren in als ambassadeur voor Pink Ribbon. Vijftien jaar geleden verloor ze haar moeder aan de gevolgen van borstkanker.

Quinty: “Bij de diagnose borstkanker staat je wereld stil. Laat staan als je net als mijn moeder te horen krijgt dat de borstkanker is uitgezaaid. De wanhoop en eenzaamheid die zij voelde heb ik van dichtbij meegemaakt. Ik voelde mij zo ontzettend machteloos. Gelukkig heb ik er met haar, en ook met mijn omgeving, altijd goed over kunnen praten. Dat helpt echt! Het onderwerp bespreekbaar maken en informatie delen helpt niet alleen de patiënt, het helpt ook de naasten.

Vijf jaar lang is mijn moeder ziek geweest. Een lange en zware tijd. Ze was altijd bezig om andere vrouwen te waarschuwen en vertellen over de ziekte. Dat je jezelf goed in de gaten moet houden en goed moet opletten. Het plan was dat als ze weer beter was, wij ons samen zouden inzetten tegen borstkanker. Ze zei: “Met jouw snoetje kun je veel mensen bereiken.” En dat klopt, want als je bekend bent is het makkelijker om aandacht van de media te krijgen. Ook al zijn de overlevingskansen van borstkanker en de behandelingen steeds beter, het aantal diagnoses blijft stijgen. Steeds meer vrouwen – en ook mannen – krijgen te maken met deze ziekte.
Helaas kunnen mijn moeder en ik ons niet meer samen inzetten… Maar, haar overlijden is mijn drijfveer om mij als ambassadeur in te zetten voor Pink Ribbon.”

(Fotografie: Elvin Boer)