Durea & Pink Ribbon

Durea BV is een familiebedrijf uit Drunen. Ze maken comfortabele damesschoenen.

In 2008 wilde Durea ter gelegenheid van haar 60-jarig jubileum haar maatschappelijke betrokkenheid uitdragen en concretiseren. Daarvoor zochten ze een doel dat paste bij Durea, bij Drunen en bij de doelgroep. Pink Ribbon voldoet volledig aan deze criteria, en op deze manier is de samenwerking ontstaan. Tevens wilde Durea een jaarlijks terugkerend evenement creëren om de bekendheid van Pink Ribbon te vergroten en meer geld op te kunnen halen. Dit wordt sinds die tijd jaarlijks gedaan met de Durea Wandeltocht.

Deze wandeltocht is een jaarlijkse wandeling door de Loonse en Drunense duinen, volledig georganiseerd en gefinancierd door Durea. Op de laatste zaterdag van juni lopen enthousiaste wandelaars 15 of 25 km ten behoeve van Pink Ribbon/borstkankeronderzoek. Alle Durea werknemers zijn als vrijwilligers betrokken bij de organisatie. Het inschrijfgeld van € 10,- gaat volledig naar Pink Ribbon. Op 24 juni 2017 werd de 10e en laatste Durea Wandeltocht georganiseerd. Deze dag leverde 29 duizend euro op. In totaal is er met de 10 wandeltochten ruim 240 duizend euro opgehaald voor borstkankeronderzoek. Daar zijn we Durea en alle vrijwilligers en sponsoren ontzettend dankbaar voor.

Lees het nieuwsbericht over deze laatste wandeltocht.

www.dureawandeltocht.nl

In 2018 neemt een andere organisatie de organisatie van een wandeltocht voor Pink Ribbon in deze regio voor zijn rekening.