MCD Supermarkten & Pink Ribbon

Ook in de borstkankermaand van 2020 kwamen de supermarkten van MCD en Boon's Markt in actie voor Pink Ribbon. In de winkels konden klanten hun statiegeldbon inleveren voor borstkankeronderzoek en er zijn roze producten verkocht waarvan een deel van de prijs naar borstkankeronderzoek gaat. Ook verkopen zij de Pink Ribbon Armband. 
Nieuw is dit jaar dat klanten bij de kassa om een (extra) afdracht gevraagd werd. Als klant kun je aangeven een euro te doneren aan Pink Ribbon, waarop de kassamedewerker een kassakaart scant waardoor deze donatie zichtbaar wordt op de kassabon.

Al een aantal jaren organiseert MCD Boon een wandelevenement ten bate van Pink Ribbon: Altena Rond. Er zijn inmiddels twee edities van dit wandelevenement geweest, waarbij beide keren meer dan 70 duizend euro is opgehaald voor borstkankeronderzoek. I.v.m. corona, gaat de geplande editie van 2020 niet door. 

Boon Beheer B.V. is een organisatie, die supermarkten exploiteert en goederen levert aan derden. Dit kunnen supermarkt organisaties zijn, maar ook individuele ondernemers of bedrijven die goederen exporteren. Boon Beheer B.V. is een familiebedrijf, dat al 125 jaar bestaat en de wortels heeft in de Alblasserwaard en is aangesloten bij inkoopvereniging Superunie in Beesd. Het werkgebied is zuidwest Nederland. Boon Beheer B.V. werkt met twee eigen supermarktformules, te weten MCD supermarkten en Boon’s Markt. Willem Boon, commercieel directeur van Boon Beheer B.V., draagt Pink Ribbon een warm hart toe.

Willemijn van den Berg, relatiemanager Pink Ribbon en Willem Boon, commercieel directeur van Boon B.V., met de cheque van de opbrengst van de diverse winkelacties en de armband verkoop van 2020.