VriendenLoterij & Pink Ribbon

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden.
Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 48 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim een half miljard euro aan goede doelen geschonken.

Iedere trekking maken deelnemers kans op ruim honderdduizend prachtige prijzen. Wat dacht je van een Volkswagen Polo én € 10.000,- (indien je meespeelt met de Jackpotbonus), een grote geldprijs, fantastische vakanties of vele andere mooie keuzeprijzen? Wil je meespelen voor Pink Ribbon? Koop dan hier jouw lot voor de VriendenLoterij.
Een lot kost €13,75, de helft van de lotprijs gaat naar Pink Ribbon. Per jaar zijn er 14 trekkingen. 

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: "Sinds 2009 steunen wij, dankzij onze deelnemers, Pink Ribbon met een jaarlijkse bijdrage. Pink Ribbon is het symbool voor iedereen die met borstkanker te maken krijgt. En dat zijn helaas nog heel veel mensen. Het vergroten van de bewustwording van de risico’s op borstkanker is daarom des te belangrijker."

Tijdens het Goed Geld Gala op 11 februari 2018 ontving Pink Ribbon een cheque voor de totale bijdrage van 2018. Dit is maar lefst: € 745.744,-. Hiermee wordt wetenschappelijk onderzoek ondersteund en realiseren we psychosociale en maatschappelijke projecten ter verbetering van zorg voor het welbevinden van borstkankerpatiënten en hun omgeving.

Cheque VriendenLoterij 2018

V.l.n.r.: Irene Moors (ambassadeur VriendenLoterij), Neeltje Meijs (redacteur Pink Ribbon), Indira Balgobind (Brandmanager Pink Ribbon) en Jan Willem Forch (manager werving Pink Ribbon)

Dankzij de (deelnemers van de) VriendenLoterij worden onderstaande onderzoeken & projecten (mede)gefinancierd:

Meespelen met de VriendenLoterij? Koop een lot!